Resultaterne af Sorø Kommunes brugertilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen, som blev gennemført i juni 2024, viser stor tilfredshed med den hjælp, brugerne modtager. Undersøgelsen er gennemført som en før-måling af brugernes tilfredshed inden etableringen af en forsøgsordning med små teams i hjemmeplejen i Stenlille.

Resultaterne fra den brugertilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen, Sorø Kommune gennemførte i juni 2024, ligger nu klar. Undersøgelsen, som blev gennemført som en del af forberedelserne til en ny forsøgsordning med små teams i Stenlille hjemmepleje, viser, at 84 % af brugerne er enten ’meget tilfredse’ eller ’tilfredse’ med den hjælp, de modtager.

Positive resultater og fokusområder

Brugerundersøgelsen fremhæver flere positive aspekter ved den nuværende hjemmepleje. Hele 91 % af brugerne oplever, at medarbejderne er venlige, mens 85 % føler sig behandlet med respekt. Desuden mener 81 %, at de får den nødvendige støtte til at klare hverdagen, og 76 % føler sig trygge ved de medarbejdere, der kommer i hjemmet.

”Resultatet viser, at vi har et stærkt fundament at bygge videre på, og jeg glæder mig til at drøfte resultatet med resten af Social- og Sundhedsudvalget,” udtaler formand for Social og Sundhedsudvalget Lars Schmidt.

Fagligheden kan styrkes

Imidlertid peger undersøgelsen også på områder med forbedringspotentiale. Kun 35 % af brugerne oplever, at det er den samme medarbejder, der kommer i deres hjem, og 56 % mener, at hjælpen er af høj faglig kvalitet. Det understreger behovet for at udvikle fagligheden.

Etablering af små teams

Sorø Kommune er i gang med at etablere en forsøgsordning med små teams. Ud over at bryde de store hjemmeplejegrupper ned til mindre enheder indfører kommunen mere tid til tværfaglig sparring mellem sygeplejersker, terapeuter, visitator og social- og sundhedshjælpere i løbende dialog med borger og pårørende.

”Medarbejdernes indsats bliver værdsat af langt hovedparten af de adspurgte borgere. Det er meget positivt. Samtidig viser undersøgelsen, at vi skal holde fast i at udvikle på fagligheden. Vi har fokus på at nedbringe sygefraværet og på, om arbejdet med små teams kan bidrage positivt til dette,” udtaler Social og Sundhedschef Annette Homilius.

Baggrund for undersøgelsen

Formålet med brugerundersøgelsen har været at udarbejde en før-måling af tilfredsheden med hjemmeplejen inden etablering af en forsøgsordning med små teams i Stenlille. Forsøgsordningen blev vedtaget ved Budget 2024 med 1,7 mio. kr. i støtte fra 2024-2027.

Foto: ABW