Nødpasning og hjemmeskole fortsætter, ældreplejen tilpasses individuelt. Sorø Kommune tilpasser sit nødberedskab, så kommunen fortsat kan tage bedst muligt hånd om både børn og ældre gennem den forlængede nødperiode.
Statsministeren meddelte mandag eftermiddag, at den nuværende situation forlænges til og med 2. påskedag. Det betyder, at Sorø Kommune nu tilpasser sit nødberedskab, så der også gennem de kommende uger vil blive taget bedst muligt hånd om borgerne.
Borgmester Gert Jørgensen siger:
– Først og fremmest vil jeg gerne på hele Byrådets vegne rose borgerne for deres konstruktive indstilling gennem hele denne vanskelige situation. Det er meget positivt at opleve, at hele samfundet i dén grad står sammen og gør fælles front mod coronavirusset, præcis som Dronningen opfordrede til i sin tale sidste tirsdag, og som statsministeren understreger på sine pressemøder.
Også de kommunale medarbejdere fortjener ros for deres håndtering af situationen.
– På vegne af hele Byrådet vil jeg gerne sige tusind tak til alle Sorø Kommunes ansatte for indsatsen indtil videre. Vi har oplevet, hvordan både medarbejdere og ledere i hele Sorø Kommune har udvist stor ansvarlighed og fleksibilitet og været rigtig gode til at samarbejde om at finde gode løsninger og tage hånd om vores borgere, fra de yngste til de ældste, siger borgmesteren.
Nødberedskab revurderes
Beslutningen om at forlænge nødperioden til efter påske betyder, at man også i Sorø Kommune går ind i en ny fase, hvor hele det nødberedskab, som er etableret på rekordtid i løbet af den seneste halvanden uge, nu skal revurderes og tilpasses den forlængede periode. Nogle tiltag vil kunne køre uændret videre gennem hele perioden, mens andre vil kræve fornyet vurdering og tilpasninger af serviceniveauet.
Kommunaldirektør Søren S. Kjær siger:
– Der vil være serviceydelser, som har været suspenderet midlertidigt, men som vi nu vil skulle tilbyde i begrænset omfang. Det kan for eksempel dreje sig om rengøring og genoptræning. Her vil der blive foretaget en konkret og individuel vurdering i forhold til den enkelte borgers behov for hjælp i den kommende periode.
– Der vil også være løsninger, som kan køre nogenlunde uændret videre – eksempelvis nødpasningen af børn i skoler og dagtilbud og skolernes fjernundervisning. Og så begynder vi i det små med at sætte de tekniske medarbejdere, der arbejder alene med at slå græs, tømme skraldespande og lignende, på arbejde igen, siger kommunaldirektøren.
Den længere periode med nødberedskab får også betydning for kommunens personale på især sundheds-, ældre- og socialområdet. Kommunen har oprettet en intern jobbank, hvor medarbejdere fra andre fagområder kan melde sig, hvis de er klar til at hjælpe til på nogle af de områder, hvor der kan blive mangel på hænder i den kommende tid.