Den 26. juni er du inviteret til Winemakers Dinner på Kragerup Gods.

Winemaker Sophia Bergqvist, kvinden bag den portugisiske vingård Quinta de la Rosa, måtte desværre blive hjemme pga. corona.

Til gengæld kommer Kragerup Gods’ danske vinleverandør Anders Quist fra Vinslottet i Greve og deres egen dygtige vintjener Niels Gudberg og fortæller om produktion og smagen af de skønne vine.

Vingården, Quinta de la Rosa, ligger i det nordlige Portugal i hjertet af Dourodalen – hjemsted for bl.a. portvinen og et af de smukkeste vindistrikter i hele verden. Quinta de la Rosa har produceret portvin siden 1815 og er i dag ejet af Sophia Bergqvist, hvis bedstemor fik vingården foræret i barselsgave. De seneste år har vingården foruden portvin også produceret nogle fantastiske rød- og hvidvine.

Vi begynder aftenen i havestuen med vingårdens særlige aperitif, ‘Michel Gonet- Les 3 Terroirs’, og går derefter i kornmagasinet, hvor køkkenchefen har kreeret en meget lækker 5 retters menu som flankeres af Quinta de la Rosa’s gode vine. I løbet af aftenen skal vi smage mange gode vine, som både Niels og Anders vil fortælle meget mere om. Du skal bare læne dig tilbage og nyde den gode mad og de udvalgte vine i de historiske rammer. I vil sidde hyggeligt og med god afstand til hinanden.

MENU
APPETIZER: Rimmet havørred med jordbær, sennep og smørstegt rugbrød
Michel Gonet ” Les 3 Terroirs, Champagne
Blomkålssuppe med syltet hellefisk, hertil nye ærter og friterede østers
Ugni – Colombard Grand Heron, Frankrig
Skovkyllinger med kirsebær, foie gras og trøffelfyldt squashblomst
Thanisch ” Blanc de Noir ” Mosel Tyskland
Kalvebryst med et udvalg af løg samt pommes fondant og timiansky
Pinot Noir Domaine Olivier Guyot, Bourgogne Frankrig
Chateau la Croix Chantecaille 2015, Saint-Emilion Grand Cru, Frankrig
Indbagt Sirius ost på urtesalat
Chardonnay ” Destination ” Journey’s End, Stellenbosch, Sydafrika
Karamelmousse med danske jordbær, vaniljekys og sort peber
Tonel 12 Old Tawny Port, Quinta de la Rosa, Portugal

Pris samlet for aperitif, menu og vine er 995kr pr person.

I forbindelse med arrangementet tilbydes overnatning i delt dobbeltværelse for kun kr. 449 pr. person inkl. morgenmad, hvilket bookes direkte hos Kragerup Gods.