Søndag 12. september slutter Tersløsegaard sin sæson med fokus på jura og tilbageblik på Kong Christian X’s bekræftelse af etableringen af Holberg Museet for 100 år siden
Det er bekendt, at Ludvig Holberg fik stor succes som forfatter og tjente så mange penge, at han endte som velhavende godsejer på Tersløsegaard. Men det var hverken ”Jeppe på Bjerget” eller ”Niels Klim”, der var hans bedst sælgende bog. Nej, det var såmænd en juridisk lærebog om ”Folke- og Naturretten”, han udgav som 32-årig i 1716. Den blev genoptrykt fire gange og endte med at være Holbergs største salgssucces i hans egen tid.
Holbergs særlige forhold til jura (han var også selv dommer i Tamperretten) vil søndag den 12. september fra kl. 15.30 på Tersløsegaard blive kyndigt belyst af den fremtrædende retshistoriker, professor, dr. jur. og dr. phil. Ditlev Tamm. Han har tidligere skrevet en bog om Holberg og retslivet og hvordan dette blev skildret i Holbergs komedier. Tamm har også været medlem af bestyrelsen for Tersløsegaard og vil fortælle om det juridiske grundlag for museets tilblivelse. Der er netop i år 100 års jubilæum for den fundats, som bestemmer hvordan Tersløsegaard skal forvaltes.
Sidste sommerarrangement
Dagen er sommerens sidste arrangement og dermed den officielle afslutning på Tersløsegaards sæson. Det markeres med et holbergsk krydderi på Ditlev Tamms foredrag. Skuespilleren Henrik Jandorf vil agere Holberg, berette fragmenter af hans hæsblæsende liv og komme ind på Holbergs evigt varende aktualitet, så de tilstedeværende får indblik i, hvem der faktisk boede på Tersløsegaard i de ni år fra 1745 til 1754.
Søndag 12. september:
15.30: Professor,dr. Jur. Ditlev Tamm om Holberg og juraen, 100 års jubilæet for Christian X’s konfirmation af Den Holbergske Stiftelses fundats m.m. – efterfulgt (ca. 16.30) af skuespiller Henrik Jandorf om Holbergs aktualitet i dag. (Entré: 100 kr.)