Anette Prehn er forfatter til bestseller-bøger som Hjernesmart ledelse, Hjernesmarte børn og Hjernevenner. I denne tid er hun i fuld gang med at skrive bogen Hjernesmart vaneændring. Hun står bag podcasten HJERNESMART, er sociolog af baggrund, videns-iværksætter på 20. år og formidler socialpsykologi og anvendt hjerneforskning, så det er til at forstå, huske og anvende. Lige så vigtigt har Anette – som hun selv udtrykker det – “til gode at gro vinger”, så hun møder os i øjenhøjde til en hyggelig og lærerig stund som de uperfekte mennesker vi nu engang er alle sammen. Læs mere om Anette Prehn på: www.hjernesmart.dk
FOREDRAG 1, FRA 19.15-19.55
LIDER DU OGSÅ AF ANGST?
Vi diagnosticerer i ét væk i samfundet i dag. Stempeltrangen har grebet om sig. En hyppig diagnose er “angst”. I oplægget her vil Anette Prehn – som selv har bøvlet med “angst” – dele med os, hvorfor det giver langt mere mening at pause stemplet “angst” – og i stedet forstå, hvad der foregår i os ved hjælp af “hjernens spilleregler”. Du er (heldigvis) ikke din hjerne og dens reaktioner. Du har en hjerne, og den kan reguleres! Hjernens alarmklokke udgør underlægningsmusikken til mange hverdagssituationer: når vi er vrede, bekymrede, angste, nervøse, irriterede eller gået i baglås. Det er helt normalt og alment menneskeligt. Og du kan – stille og roligt og henad vejen – få den “på dit hold” gennem forskellige “greb”. Anette løfter sløret for tre af disse greb i dette foredrag.
FOREDRAG 2, FRA 20.20-21.00
SKIFT BRILLER, NÅR NOGET DRILLER
Livet er fuldt af følelser, der kommer og går. De næres i høj grad af vores fortolkning af situationer, personer og os selv. Derfor giver det god mening at lære, hvordan det er muligt at skifte briller, når noget driller og få hjernen som en medspiller i livet i stedet for en modspiller. Anette Prehn vil – på engageret og humoristisk vis – lukke op for, hvor let hjernen løber om hjørner med os, og hvordan vi kan lege et mere meningsfuldt samspil med livet frem. Tvangspositivitet virker sjældent. Undertrykkelse stort set aldrig. Det gør til gengæld omfortolkning – “reframing” – som ifølge forskere “burde være i vandet, vi drikker”. I foredraget giver Anette konkrete eksempler på, hvor meget vores fortolkninger kan spænde ben for trivsel, relationer og præstation – og hvilke tre “brillesæt” vi i stedet kan tage på.
De to foredrag ved Anette Prehn i Victoria Teatret kan opleves uafhængigt af hinanden, men du får endnu flere aha’er om hjernen og endnu mere læring med dig af at være til stede til begge to.
Adgang til foredragene kræver turpas – læs mere på www.kyndelmisse.dk