Der er flere muligheder for at fejre Mortens aften i Sorø den 10. november 2010. Morten – eller “Morten Bisp” – er det danske navn for den hellige Sankt Martin af Tours. Hans helgendag er den 11. november, og aftenen inden kaldes således Mortens aften.
Sankt Martin ønskede ikke at forfremmes til biskop, hvorfor han gemte sig i en gåsesti. Men gæssene gav lyd, og han blev opdaget. Som biskop dekreterede han som straf over de sladrende fjerkræ, at man hvert år den 11. november skulle spise gås.
I vore dage er det mest and, der kommer på bordet Mortens aften. F.eks. på restaurant Tee-stedet ved Sorø Golfklub. Her står menuen på stegt and med hvide og brune kartofler, rødkål og sovs. Til dessert er der lun æbletærte med cremefraise og flødeskum. Kuvertprisen er 175 kr. Husk at bestille bord på tlf. 57 84 80 01.
Restaurant Wufu serverer traditionel andesteg med kartofler, rådkøl og brun sauce. Man kan supplere med rejecocktail eller mini forårsruller til forret og risalamande til dessert for samlet 168 kr. Bestil bord på tlf. 57 83 53 88.
Jette og Klaus fra Sorøhallens Cafeteria på Ringstedvej 20, 4180 Sorø indbyder gæster og ænder til at fejre Mortens Aften i Sportskroen den 10. november. Fra kl. 19 serveres en kvart and med rødkål, kartofler og sauce. Til dessert er der risalamande med kirsebærsauce. Kr. 125 kuverten. Book senest 5. november på tlf. 57 83 25 35
Støvlet Katrines Hus på Slagelsevej 63, 4180 Sorø fejrer også Mortens aften den 10. november 2010. Her serveres en trerettersmenu bestående af skindstegt kuller med græskar puré, gammeldags andesteg med figenrødkål og æblekage med makroner. Kuvertprisen er 325 kr. Bestilling på tlf. 57 83 50 80.