PRESSEMEDDELELSE

Tag din ildsjæl med på messe
Kom og oplev, hvad det frivillige foreningsliv har at byde på – mød andre frivillige eller hør om muligheden for selv at være aktiv. Lørdag den 9. april 2011 er der frivillighedsmesse i Sorø Hallen.

År 2011 er internationalt frivillighedsår og samtidig starten på Sorø Kommunes udviklingsprojekt ”Slip ildsjælene løs.” Det bliver fejret med en stor Frivillighedsmesse i Sorø-Hallen. Her kan frivillige fra forskellige foreninger møde hinanden, og som borger kan man snuse til de mange forskellige foreninger, der findes og måske få lyst til selv at melde sig under fanerne.

Flere end 150 foreninger inden for kultur, idræt, fritid og socialt arbejde er inviteret til at deltage i messen.

Messen skal synliggøre det store frivillige arbejde, der ydes rundt omkring i de mange foreninger, og skabe en debat om den frivillige indsats rolle i velfærdssamfundet. Målet er at flere borgere og virksomheder får lyst til at engagere sig og gøre en forskel i samfundet.

Foruden de mange stande fra foreningerne vil messen også rumme en række ideudviklingsværksteder, hvor alle interesserede kan deltage og være med til at udvikle det frivillige-offentlige partnerskab i kommunen.

Formand for Social- og sundhedsudvalget, Annette Raaschou van der Star, siger: ”Vi vil gerne styrke og udvikle samspillet mellem den offentlige sektor og den frivillige indsats. Vi tror på, at der ligger en masse muligheder her, som kan udfoldes og udvikles og være med til at skabe større livskvalitet og trivsel for borgerne.”

”Jeg håber, at rigtig mange foreninger vil tage imod invitationen til at deltage i messen for at vise omverdenen, hvad netop deres forening bidrager med. Messen er også en god lejlighed til at møde andre frivillige og skabe netværk. Og så håber jeg, at mange borgere, som ikke er aktive i en forening, vil kigge forbi og blive inspireret af mulighederne.”

Messen arrangeres i samarbejde mellem Sorø Kommune og Frivilligt Forum Sorø, som er en nyetableret paraplyorganisation for det frivillige, sociale arbejde i kommunen.

Messen finder sted i Sorø-Hallen lørdag den 9. april kl. 10-15.

Program for messen:

Kl. 10:00 Åbning og velkomst v. Annette Raaschou van der Star, formand for Social- og sundhedsudvalget

Kl. 10:15 Fokus på frivillighed v. Frivilligt Forum Sorø

Kl. 10:30 “Frivillighedens velfærdssamfund” oplæg v. Knud Aarup, Socialdirektør i Randers og forfatter til bogen ”Frivillighedens velfærdssamfund”

Kl. 11.30 ”Tænd ildsjælen – og gør en forskel” oplæg v. Tommy Krabbe – ung ildsjæl og forfatter til ”ildsjælenes bog”

Kl. 13:00 ”Samarbejde og koordinering – på en ny måde” oplæg v. Jan Most, Frivillighedscenter Græsted.

Ideudviklingsværksteder:

Kl. 11.15 Frivillighedspolitik – de frivilliges rolle i velfærdsamfundet

Kl. 12.30 Frivillighed, ildsjæle og medborgerskab

Kl. 14.00 Kommunen åbner op for frivilligheden

Hvis du vil vide mere

Læs mere om Sorø Kommunes arbejde med at styrke den frivillige sektor på kommunens hjemmeside på www.soroe.dk/ildsjaele.

Sorø Hallen