LAG Nordvestsjælland skyder det nye år i gang med nytårskur på Jyderup Præstegård torsdag 23. januar kl. 15-17. For det første markeres et helt usædvanligt jubilæum: Flemming Engtoft Larsen, Røsnæs har været med i bestyrelsen for den lokale aktionsgruppe (LAG) i hele 25 år, heraf de fleste år som formand. Dernæst kommer Claus Marcussen og fortæller. Udover at være medstifter af Dansk Tang er Claus formand for FiO (Fødevareproducenter i Odsherred). Så kom og hør, hvordan fokuseret samarbejde har sat Odsherred på landkortet som den førende fødevarelokation i Danmark og Anneberg Kulturpark som vært for uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner. Sidst men ikke mindst bliver der rig mulighed for at netværke med andre ildsjæle, der vil lokal udvikling. Alle er velkomne.
Mr. LAG fejrer 25 år i bestyrelsen
Flemming E. Larsen er for mange blevet LAG-ordningens ansigt udadtil i Nordvestsjælland. Ikke så mærkeligt, for i år er det 25 år siden, at han indtrådte i bestyrelsen og ikke længe efter overtog formandsposten. Siden er der lagt utallige timer og meget hjerteblod i arbejdet med at støtte hundredvis af innovative projekter for at fremme den lokale udvikling. LAG har bl.a. med sine støttekroner været med til at styrke områdets turistprofil.
Sammen med skiftende bestyrelser har han gjort den lokale LAG til en af de førende i Danmark. Tidligt indså han fordelen ved at arbejde på tværs af kommunegrænser, og derfor har vores LAG i mange år omfattet 4-5 kommuner og haft flere ’muskler’ end de fleste andre danske LAG’er. Flemming har meddelt, at han er i gang med sin sidste formandsperiode 2024-26, og derfor vil vi fra kl. 15 benytte lejligheden til at hylde ham for indsatsen.
Fødevarer og samarbejde i fokus
LAG’s nytårskur har også altid et fagligt tema. I år handler det om, hvordan samarbejde og synergi kan løfte et helt område. Derfor har man inviteret Claus Marcussen til at komme med et oplæg kl. 16. Han startede for 9 år siden virksomheden Dansk Tang sammen med sønnen Simon. De var en af de første fødevarevirksomheder i Anneberg Kulturpark, der på mange måder er blevet et spændende sted at drive virksomhed.
Som formand for FiO (Fødevareproducenter i Odsherred) vil Claus også dele sin viden om, hvordan Odsherred er blevet Københavns køkkenhave og de muligheder, det giver. Bl.a. er Anneberg i juni rammen for uddeling af de nordiske Michelin-stjerner. I weekenden optil arrangeres der på stedet et stort fødevaremarked. Alt sammen for at sætte Odsherred på landkortet som den førende fødevarelokation i Danmark.
Netværk samt lidt godt at drikke og spise
Nytårskuren afholdes torsdag 23. januar kl. 15.00-17.00 i den nyindrettede restaurant på Jyderup Præstegård, ét af de projekter LAG har støttet. Som det ses, er det et program med lidt for enhver smag. Apropos smag er der også lidt godt til ganen – både i fast og flydende form.
Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi for at netværke, fejre Flemming og få faglig inspiration fra Claus med hjem. Alle fra Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Sorø Kommune er velkomne! Både vores nu over 350 medlemmer, ikke-medlemmer, samarbejdspartnere og andre venner af huset.