På mandag er det første skoledag for den nye folkeskole, og i dag mødtes alle lærere fra Sorø Kommunes seks folkeskoler på Borgerskolen til en temadag med masser af inspiration til den nye skoledag.
Flipped classroom, digitale læremidler, video i undervisningen, iCloud og brugen af apps i de forskellige fag er på programmet, og det er lærerne fra de seks skoler som selv byder ind med oplæg, workshops og erfaringer. Dermed bliver folkeskolereformens tanker om udvikling af undervisning, styrket videndeling og teknologi gjort konkrete og håndgribelige fra første dag.
Forspring
Over hele landet har lærere travlt med at forberede sig på den nye hverdag, og i Sorø Kommune kan lærerne glæde sig over at være et solidt skridt foran mange af deres kolleger fra andre kommuner. Allerede for to år siden, da det blev besluttet at investere massivt i et stort digitalt læringsprojekt, trådte man nemlig ind i den fremtid, som folkeskolereformen søger at udbrede til hele landet.
Udvikling af nye undervisningsformer er en del af hverdagen i Sorø Kommune, og siden samtlige elever fik iPads i foråret 2013 har lærerne gjort sig et væld af erfaringer med nye læringsformer og digitale muligheder. Desuden har samtlige lærere og pædagoger på skolerne gennemført et toårigt kompetenceudviklingsforløb, igen med fokus på ændrede lærerroller og nye undervisningsformer.
Sammen om udvikling
Ud over oplægsholdere og inspiration fra egne rækker kommer der også oplæg fra flere af kommunens samarbejdspartnere, bl.a. forlaget Gyldendal, der følger erfaringerne fra Sorø med stor interesse og samarbejder med kommunen om udvikling af nye læremidler.
– Vi har et godt forspring i Sorø Kommune, fordi vi gennem de seneste to år har været i fuld gang med at udvikle undervisningen og udforske de mange muligheder for læring, som den digitale udvikling medfører, siger Jesper Tejstø som er pædagogisk projektleder i Sorø Kommune.