På H.C. Andersens 70 års fødselsdag den 2. april 1875, blev der afholdt en festlig gallamiddag på Højbro Plads 21 i København. Middagen var arrangeret og afholdt af familien Melchior, hvis døtre fantasifuldt havde sammensat menuen ud fra forfatterens eventyrtitler. Således at fødselar og gæster kunne stikke bestikket i delikatesser som ”Suppe på en pølsepind” og ”Fra andegården”.
Festligt, fornøjeligt og underholdende har det givetvis været og nu, 145 år senere, bliver fødselsdagsmiddagen genskabt. Hvilket resulterer i en af årets mest eksklusive middage på Kragerup Gods.
Fødselsdagsfesten starter 17.30. Hvor H. C. Andersen (alias skuespilleren Torben Iversen) tager imod de festklædte gæster sammen med godsejer Birgitte Dinesen og byder på et glas champagne i de smukke stuer. Fødselar Andersen tager så plads i en behagelig lænestol, hvorfra han sammen med gæsterne vil lytte til et foredrag v/ historiker og forfatter Jens Jørgensen, som ved stort alt om H.C. Andersen og blandt andet har skrevet bogen ”Et Kongeligt Eventyr”. Jens Jørgensen er en blændende historiefortæller – og når han har rundet af, vil H.C Andersen invitere til et smukt pyntet bord i Kornmagasinet, som til aftenen er pyntet op til eventyr.
Så skal der nydes en 9-retters ”eventyrmiddag” med ”noget af flaskehalsen” til lyden af violinisten Elisabeth Dichmann. Under middagen vil fødselar Andersen oplæse uddrag af eventyr tilpasset hver ret naturligvis. Det giver sig selv, at det er en lille smule besværligt at genskabe en fødselsdag, som foregik for 145 år siden, men udfra gamle papirer kendte man menuen eller rettere sagt eventyrtitlerne på de forskellige retter der blev spist, dog ikke de ingredienser de indeholdte. Så Kragerups køkkenchef Frank Andersen satte sig sammen med sin kokkeven Claus Valdemar – ’begge med digterkyser under kokkehuerne ’– og nåede blandt andet frem til, at ”Svinedrengen” måtte være ”Flæskesvær med røget salt”.