PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub ønsker ”ildsjælen” Ole Jørgensen til lykke med de 40 år!

Ole Jørgensen er en af disse utrættelige og vedholdende ildsjæle, der år efter år vejleder og instruerer nye roere på land og på vandet – og løbende følger op. Han er en god kritisk ven for mange roere i Sorø Roklub.

Ole Jørgensen, en rigtig Sorø dreng, kom sammen med sin tvillingebror og jævnaldrende i roklubben som 10 årig. Ole var lille af statur, men kom alligevel med på søen i inrigger. Den store båd og den store tunge åre var en udfordring for den lille spinkle dreng, hvorfor han så frem til at kunne komme ud i single sculler. Der gik et par år inden drømmen gik i opfyldelse, idet Ole først skulle opfylde kravene om at kunne svømme og det hjalp kaproningschef og træner Gert Busk ham med.

For Ole har roklubben i alle disse år være hans andet hjem, et fristed med tryghed og fællesskab på tværs af køn og alder.

I mere end 20 år har Ole aktivt og yderst kompetent instrueret i Sorø Roklub, sideløbende med at han selv har roet. Han er i sit es, når roerne lykkes med deres træning og deltagelse i konkurrencer.

Blandt de mange roere, som Ole har lært op er Sorøs berømte makkerpar Birgit Juel-Hansen og Ingrid Petersen. De kom i klubben i 1998 og meddelte, at de ville lære at ro – begge havde døtre der roede. Ole instruerede og rettede fejl over en meget lang periode og gør det fortsat – med stor glæde samtidig med at han fortæller, at han flere gange var ved at opgive at lære dette makkerpar at ro. Nu har begge vundet et utal af sejre og mesterskaber i ergometer og i dobbelt sculler og db.firer.

Sideløbende med arbejdet som instruktør har Ole i rigtig mange år været en trofast medarbejder i Sorø Regattaen, som i 2011 afvikles for 84. gang. Regattaen går over søen den 2. og 3. juli sammen med de Nordiske Mesterskaber for juniorer og seniorer. Ole sejler speakerbåd og er med i det sjak, som sørger for udlægning og optagning af baneanlægget.

Sorø Regattaen sidste år