Multisalen på Borgerskolen danner den 28. oktober kl. 19 rammerne om et foredrag af Erik Lindsø om B.S. Ingemann.
“Fjernede man kronjuvelerne på Rosenborg Slot, ville de færreste gø. Men fjernede man Ingemann fra vores sangbøger, blev der folkestorm,” siger Erik Lindsø. “Hvorfor? Fordi B.S. Ingemann har skrevet nogle af de smukkeste og mest hjertegribende sange i dansk poesi, som er uomgængelige sokkelstene i vores kulturelle dannelse.”
Erik Lindsø bor i Sorø. Han er forfatter og højskolemand og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Kendetegnende for hans foredrag er en humoristisk, engageret fortælleglæde.
Erik Lindsøs fortælling om Ingemann er krydret med fællessang.
“Man kan ikke fortælle om Ingemann uden at synge ham. Det er i sangene, vi bedst lærer ham at kende,” siger Erik Lindsø, der fremhæver, at Ingemanns digtning har haft afgørende betydning for vores nationale og religiøse selvforståelse. Derfor er kendskab til Ingemann nødvendigt for vores forståelse af det at være dansk.
Tove Ditlevsen brast i gråd, da hun gav sig til at læse Ingemanns digte. Forfattere som Asger Schnack og Bjarne Reuter fremhæver Ingemann som bagtapetet i deres forfatterskab. Dan Turell besvimede simpelthen, da han til morgensangen i Vangede skole første gang hørte “Lysets engel går med glans”.
“Det er heldigvis de færreste, der besvimer over Ingemann, men man kan ikke beskæftige sig med ham, uden man falder i svime – som man gør, når man henrykkes, føler sig lykkelig og smiler til livet,” siger Erik Lindsø.