PRESSEMEDDELELSE

Bølger så høje, så husene forsvandt ved Lübeck Regattaen
Sorø Roklubs roere havde 38 starter i weekenden i den rekordstore 83. Lübecker-regatta på Wakenitz i Lübeck by med stor deltagelse i juniorklasserne. Begge dage tilsmilede solen regattaen og den kolde, hårde nordenvind skabte bølger så høje, så udsynet til husene på land forsvandt.

Sorø Roklubs unge talentfulde juniorer fik en god sæsonstart, til trods for at de kun har trænet på vandet i en måned pga den lange isvinter.

Sorø-roerne startede i det eftertragtede og meget velbesøgte 3 km løbet i dobbelt firer med styrmand. Ida Balslev, Ida Langkjær, Line Schandorff og Molly Kaagaard og styrmand Michael Rask Bertelsen roede op til deres allerbedste og skar gennem bølgerne på den helt rigtige måde. Tidtagningen viste, at Sorøs unge talenter havde roet løbet hurtigst af deltagerne i klassen 97/98 og de modtog flotte Lübecker glas med Lübecker Marcipan. Søndag gentog de succeen og vandt 1000 meter distancen overbevisende.

Kvartetten splittede sig op i 2 db.scullere med Line og Molly samt Ida og Ida. Lørdag blev det til en 4. og en 3. plads i hvert sit heat. Søndag vandt Line Schandorff og Molly Kaagaard suverænt, mens Ida og Ida blev nr. 4.

Junior B-pigerne Nanna Marcher, Katrine Johansen, Anna Olesen og Astrid Thougaard Steensberg roede db.firer med styrmand og blev nr. 2 og 3. De splittede sig op i to dobbelt scullere som roede i hvert sit heat. Nanna og Katrine blev nr. 3 begge dage og Astrid og Anna roede sig i mål på en 2. og 3. plads.

Junior A sculleren Susan Buus roede to rigtig gode løb, hvor hun i skarp konkurrence med stærke tyske piger blev nr. 3 og 4.

Lars Graudal, Jacob Dahlerup, Stefan Sørensen og Andreas Sloth debuterede i firer uden, og de roede sig i mål på to 3. pladser.

Lars Graudal og Jacob Dahlerup roede toer uden letvægt. De vandt lørdag og blev nr. 3 søndag.

Anders Lindblom, Mikael Rask Bertelsen, Stefan Sørensen, Andreas Sloth og cox Jacob Dahlerup roede db.firer med styrmand lørdag og kom i mål på 2. pladsen.

Anders Lindblom og Michael Rask Bertelsen roede db. sculler lørdag og kom i mål på en flot 2. plads.
Andreas Sloth og Stefan Sørensen debuterede i db. sculler og kom i mål på en flot 2. plads. Søndag roede Andreas Sloth sammen med Michael Rask Bertelsen og kom i mål på en 2. plads.

Makkerparret Jens Graudal og Jakob Lillelund roede dobbelt sculler 97/98 og begge dage og kom i mål på to flotte andenpladser.

Fra Lübeck Regattaen 2011