Netto på Frederiksberg har udsalg af store græskar, så man kan skære sig en lygte til halloween. Men hvad skal man gøre med indholdet?

Sorø Husholdningsskole har denne opskrift på græskarsuppe:
Der skal bruges 1 stort græskar eller 4 af de mindre hokkaido græskar (ialt 2 kg.)

Suppe:
25 g smør
1 fintsnittet porre ca. 100 g
¼ rød chilipeber skåret i meget tynde skiver
2 fed hvidløg finthakket
7 dl vand
2 stk. bouillonterninger
2 dl mælk
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Pynt:
150 g ristede bacontern
Lidt frisk timian

1. Skær toppen af de 4 græskar. Skrab kerner, den trevlede indmad ud og smid det væk.

2. Skrab med en ske så meget af græskarkødet ud, at der ikke går hul på skallen.

3. Hak det udskrabede græskarkød.

4. Lun de udhulede græskar i ovnen, mens suppen bliver lavet.

5. Svits porre, græskarkød, chili og hvidløg i smør i ca. 4 min.

6. Tilsæt vand, bouillonterninger og lad suppen koge ved svag varme i 15-20 min.

7. Blend suppen med en stavblender.

8. Tilsæt mælk, bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

9. Hæld suppen op i græskarene og pynt med ristede bacontern og timian.

Du kan se mange flere opskrifter her.