De første faste gæster har allerede indfundet sig i den nyanlagte herregårdshave med frugtbuske, urter og grøntsager. En lille flok agerhøns, en familie af flegmatisk gumlende harer og flere rådyr er dukket op ud af det blå. Nu er de der dagligt, især i de tidlige morgentimer. For første gang i mange år har også svalerne bygget rede oppe under tagskægget, hvorfra der er fri flyvning ud over den ny have – så der må nok være lokkende insektguf i luften over haven.
Søndag eftermiddag den 9. juli bliver det menneskenes tur til at nyde Ludvig Holberg Museets store ny have. Den præsenteres ved et åbent arrangement, hvor Tersløsegaards havevenner og de fastansatte havefolk vil vise frem. Samtidig kommer kvinden bag anlæggets udformning, landskabsarkitekt Kirsten Lund-Andersen, og fortæller om processen. Desuden kommer sangere fra koret på Orø og underholder.
Arbejdet med beplantning af den udvidede have omkring Ludvig Holberg Museet har stået på i mere end et år. Der er investeret flere hundrede tusinde kroner i anlægget, takket være tilskud fra Georg Bestle og Hustrus Mindefond, LAG Nordvestsjælland og Dansk Bygningsarv. Den ny have omfatter 3000 kvm. mellem Tersløsegaards nordlige facade og Kammergavevej.
Kirsten Lund-Andersen har designet haven på grundlag af gamle tegninger af Tersløsegaard, der viser herregården som centrum for symmetrisk omgivende haveanlæg inddelt i kvadranter, som adskilles med avnbøghække. Arkitekten har tidligere stået for udformningen af bl.a. landskabshaven ved Næsseslottet, barokhaven ved Lerchenborg og museumshaven i Kalundborg, og hun er belønnet med adskillige priser og diplomer for sit arbejde.
Søndag 9. juli kl. 14.00 – Officiel åbning af den nye have. Tersløsegaards havevenner viser frem og havearkitekt Kirsten Lund-Andersen fortæller. Orø Koret synger.
Entré: 50 kr. (børn under 12 år gratis)
TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
Teltet i haven åbner med tilbud om kolde og varme drikkevarer, sandwich m.m.