Sorø Privatskoles 10 deltagere i årets First Lego League har netop holdt en træningssession på skolen.
First Lego League er en turnering, hvor målet er at inspirere børn og unge fra 10-16 år til at blive morgendagens, ingeniører, forskere og problemløsere. Sorø Privatskole deltager for anden gang i turneringen med et hold elever fra 7. og 8. årgang.
Eleverne skal gennemføre et forskningsprojekt under temaet ”Replay – få flere mennesker til at dyrke motion”. Opgaven er at give et bud på, hvordan man får flere til at lege og være aktive allevegne. Det gælder lige fra store parker til asfaltbaner, i klasseværelset, eller når man står i kø og venter.
”Flere og flere mennesker er slet ikke aktive nok. At lege gør det sjovt at være aktiv. Man bliver kreativ, når man har lyst til at lege, og det er denne kreativitet, der kan hjælpe med at motivere os til at være mere aktive,” lyder det i konkurrencebeskrivelsen.
Desuden skal holdet bygge en robot ud af LEGO-elementer og -teknologi. De skal selv programmere robotten til at kunne løse en række opgaver i en 2,5-minuts robotkonkurrence.
Esbjerg – here we come!
Sorø Privatskole skal konkurrere med skoler fra hele landet, men pga. corona er den planlagte regionale udtagelseskonkurrence i Sorø aflyst. I stedet tager eleverne og deres lærere lørdag den 7. november til Esbjerg, hvor de konkurrerer med skoler fra flere landsdele. Konkurrencen foregår i en stor sal i bygninger, der huser kommunens HTX-uddannelse, så der skulle være plads til at holde behørig afstand til hinanden.
Træningssession havde til formål at ryste holdet sammen, så eleverne lærte hinanden at kende, før det for alvor går løs i konkurrencen. Eftermiddagen gik derfor at drøfte, hvilken type robot, der skal udvikles, og brainstorme om, hvordan man rent praktisk griber forskningsprojektet an.
I løbet af eftermiddagen fandt eleverne frem til, at de vil udarbejde et projekt for, hvordan man kan etablere en interaktiv, primitiv motionsbane i naturen, hvor en løberute kan kombineres med en række enkle redskaber nær løberuten, så en løber kan træne forskellige muskelgrupper og bygge sin styrke op under sit motionsløb. Samtidig skal træningsresultaterne kunne aflæses på diverse motionsapps.
Ideer bliver til virkelighed
Efter den faglige del spiste gruppen aftensmad, skolen gav pizza, hvorefter elever og lærere hyggede sig med en film. Og så var det tid til at overnatte i et par klasselokaler.
”Det var en fin eftermiddag og aften med nogle meget engagerede og idérige elever, der glæder sig til at komme i gang med at forberede sig til konkurrencen. Det bliver spændende at få gjort de mange ideer til virkelighed,” siger holdets to lærere og koordinatorer Carsten Sørensen og Emil Hansen.
Årets 10 elever har da også noget at leve op til. Sidste år opnåede eleverne fra SPRS, at deres forskningsprojekt blev udpeget som et af de mest interessante i landet, og eleverne blev inviteret til at deltage i en konkurrence i Norge, hvor en eksklusiv skare på blot 10 hold fra hele Skandinavien var med. Her opnåede hold fra Sorø Privatskole hæderfuld omtale af deres projekt.