Forbrugerne skal have endnu flere danskproducerede proteinafgrøder på middagsbordet og det byder Kragerup Gods nu ind med.
Den første danske kikært er nu klar i Meny butikkerne, som bliver den første supermarkedskæde der får denne danske proteinkilde på hylderne. Dagligvarekæden Meny har nemlig indgået et nyt samarbejde via Dagrofa-selskabet og Grøn Fokus med Kragerup Gods på Vestsjælland.
I forlængelse af at Kragerup Gods i dag værner om miljøet ved at være Co2-neutralt og er certificeret med det internationale miljømærke Green Key faldt Godsejer Birgitte Dinesen og Godsforvalter Olav Ditlevsen over begrebet ’urejst mad’, som er et udtryk for mad der har været på den korteste rejse, inden den ender på tallerkenen. Det var derfor indlysende at lave et ’nyt spor’, KRAGERUP GO GREEN og omlægge 100 ha til økologi. Kragerup har prioriteret at fokusere på produktion af spændende proteinafgrøder til de danske forbrugere såsom kikærter, grønne og røde linser, lupin og hirse. Dette tiltag er et led i en fremtidig strategi, der tilfredsstiller behovet for plantebaseret proteinkilder af den bedste danske kvalitet.
Kragerup Gods består i dag af 1250 ha landbrug samt et stort 4-stjernet hotel- og konferencecenter. Ideen blev dels født i Godskøkkenet hvor efterspørgslen efter vegetariske og veganske retter er steget markant de senere år og dels som en kreativ ide om at dyrke alternative landbrugsafgrøder.
Godskokkene i Restaurant Blixen på Kragerup Gods vil være klar med at sammensætte retter med alle de økologiske proteinafgrøder landbruget kan levere. Det er en spændende og lovende produktion i en tid, hvor vi skal følge tidens trends og den grønne agenda verden over.