Sejers Konditori
Storgade 22
4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 42

Følg Sejers Konditori på Facebook

Danmarksmester i brød
Pia og Martin Larsen har drevet Sejers Konditori siden 1. juni 2007. Da de deltog i DM i brød 2008, løb de med førstepræmierne for både Danmarks bedste rugbrød og Danmarks bedste frokoststykke. På blot fem år etablerede bageriet i Sorø sig som et af Danmarks bedste bagerier og har gennem årene vundet flere medaljer for både brød og kager.

Den 1. december 2022 flyttede bageriet fra Absalonsgade til større lokaler i Storgade, og åbnede samtidig et nyt hyggeligt mødested i byen. På de 540 kvadratmeter har det nemlig været muligt at give plads til en café designet af Omega Objects. Samarbejdet har betydet, at bagerforretningen har flyttet helt frem til gaden, i stedet for bag i butikken.

Meget mere plads
Ikke alene har kunderne fået plads til at nyde kaffe og kage på stedet, medarbejderne har også fået mere plads, så de ikke skal vente på hinanden for at komme til. Og sidst men ikke mindst er Pia og Martin Larsens anden butik i Sorø, Emils Chokolade, flyttet sammen med konditoriet. Blandt de mest kendte chokoladevarer på hylderne er fortsat Summerbird. Chokoladen suppleres med kaffe, te, lakrids, vingummi, olie/eddike og andre delikatesser, altid med udgangspunkt i rene råvarer og godt håndværk.

Det er Pia og Martins erklærede mål, at kunderne kan forvente produkter ud over det sædvanlige, når de besøger Sejers Konditori. Og kunderne kommer fra nær og fjern. Bageriet tiltrækker kunder fra hele Danmark: Har man en gang haft tilknytning til Sorø ved man nemlig, at Sejers Konditori er stedet, hvor det gamle bagerhåndværk føres videre med respekt, kvalitet og nytænkning.

Åbne for nye ideer
Sejers Konditori er en af de mest åbne butikker i Sorø. Traditionen tro siger butikspersonalet godmorgen kl. 6.30 og lukker først kl. 17.30 på hverdage.

Indehaverne er også meget åbne overfor nye ideer og konstruktiv kritik. Årligt holdes en konkurrence med ideer til nye brød eller kager, og bidragene vælter ind. Folk vil gerne være en del af succesen: Måske er det deres idé, der bliver Danmarks Bedste Brød, når det har været gennem bagermesterens kyndige hænder.

Du kan også give dit besyv med på Sejers Konditoris Facebookside, hvor du har en direkte linje til de innovative ejere.

De bedste rugbrød
Det succesrige bageri har en særlig forkærlighed for rugbrødet – en dansk delikatesse. Et godt rugbrød balancerer behændigt mellem syre, malt og sødme. Bløde deje, iblødsætning af kerner, ingredienser, liggetid, dejtemperatur, saltmængde, syrebalance og hævetid går op i en højere enhed.

På hjemmesiden kan du se et udpluk af butikkens gode rugbrød, bl.a. Ægir, Danmarks bedste i 2010, og Sørugbrødet, vinderen i 2008. Som man kan fornemme, tager Sorø-bageriets kreationer gerne navn efter lokale vartegn. Klikker du på de enkelte rugbrød, kan du se en liste over ingredienser.

Bagværk til hverdag og fest
Sejers Konditori har også et stort udvalg af baguettes, specialbrød og morgenbrød. Morgenbrødet, der koldhæver 12-24 timer, laves med flere forskellige meltyper fra ind- og udland.

Skal du holde fest, er Sejers Konditori leveringsdygtig i kager i alle faconer, farver og smagsvarianter. På hjemmesiden kan du se eksempler på nogle af de kager bageriet har skabt til fester og børnefødselsdage – kun fantasien sætter grænser.

I dag ejes butikken af Pia og Martin Larsen, som ligeledes har det prisbelønnede Sejers Konditori i Sorø. Blandt de mest kendte chokoladevarer på hylderne er Valrhona, Summerbird og Michel Cluizel. Chokoladen suppleres med kaffe, te, lakrids, vingummi, olie/eddike og andre delikatesser, altid med udgangspunkt i rene råvarer og godt håndværk.

 

premiumpartner