Broby Planteskole
Brobyvej 39, Broby Græslod
4180 Sorø
Tlf. 57 64 83 12
brobyplanteskole@mail.dk

Broby Planteskole på Facebook 

Åbningstider
Hverdage 9:00-17:00
Lørdag, søndag og helligdage 9:00-15:00

Haveglæde
Når vi i marts stiller urene en time frem, er der også mange som glæder sig over at kunne stille havemøblerne ud, og ikke sjældent medfører denne forårskåde aktivitet et besøg hos en planteskole. Broby Planteskole bugner på denne tid af de fineste løgplanter, hornvioler og bellis, som tåler, at temperaturen stadig sagtens kan nå ned under nul grader. Fra 1. maj er faren for nattefrost officielt ovre, og det medfører endnu et besøg, hvor der skal skaffes sommerblomster til krukker og bede.

Alle skal have mulighed for en flot hæk
Broby Planteskole blev etableret i 1987 og er udviklet og videreført af Ib og Kirsten Johansen. Siden 1980erne har havemoden skiftet en del, ikke mindst indenfor hækplanter, som er et af planteskolens specialer. Broby Planteskole er altid fulgt med i udviklingen, så de kan rådgive professionelt og levere kvalitetsplanter til deres kunder.

Hækplanter er ikke, som mange måske tror, bare et spørgsmål om at vælge den ene eller den anden type; bøg, tuja, liguster osv. Indenfor hækplanter er der en lang række forskellige sorter, hver med sine fordele og ulemper. Broby Planteskole kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, både hvad angår æstetik og funktion.

Din nye hæk skal opfylde de krav, som du har, om højde, tæthed, løvets farve og meget andet. Men der er andre forhold, som Ib Johansen vil kunne spørge ind til og hjælpe dig med at vælge ud fra. Der er spørgsmål som jordbund, trimning og pasning, sol- og vejrforhold, og når I sammen får disse ting på plads, så har du en meget bedre mulighed for at vælge den hæk, som du kan få glæde af i mange år frem.

Bunddække til den nemme have
Hos Broby Planteskole kan du få solid rådgivning om meget mere end hækplanter. Planteskolen har et kæmpeudvalg af træer, buske, græsser, stauder og bunddækkeplanter.

Planteskolen i Sorø ser deres kunder komme igen år efter år med nye idéer og ønsker, og de sætter en ære i at hjælpe kunderne med design af alle havens områder, eksempelvis de staudebede, som er blevet trendy igen. Travle haveejere har nemlig opdaget, at staudebede kan være nemmere at holde end græsplæner, hvis man vel at mærke vælger de rigtige planter og ved, hvordan de skal passes. Det er især i foråret, at man skal bruge nogle timer på at klippe og luge, men når planterne er vokset sig store, kvæler de selv ukrudtet.

En velanlagt have er en have, hvor du kan sidde på mere på terrassen, i stedet for at knokle med haveredskaberne hver weekend!

Kunderne skriver…
“Der er hyggeligt og rart at komme, og der er altid en venlig og sød betjening” – Susanne

“Det er stedet med det største udvalg og den bedste service indenfor planter” – Niels

“Det er den smukkeste planteskole med stort udvalg af planter og de sødeste personer som yder den bedste service” – Bibber

Kontakt Broby Planteskole


sølvpartner