Den netop offentliggjorte analyse fra Dansk Byggeri, som viser kommunernes erhvervsvenlighed, viser en fremgang fra nummer 45 i 2018 til nummer 19 i år. En fremgang på hele 26 pladser, som gør Sorø Kommune til årets højdespringer i Region Sjælland.
Det er især indenfor temaet ”udbudspolitik”, at Sorø Kommune har rykket sig. Her er det blevet til førstepladser, når det gælder områderne: Udbudspolitik, dialogmøder, offentliggørelse af udbud samt brugen af AB18, som er et aftalegrundlag indeholdende almindelige betingelser for arbejde og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder.
Borgmester Gert Jørgensen siger:
– I 2018 pegede Dansk Byggeris analyse netop på nogle af disse områder som områder, hvor der var plads til forbedringer. Der er derfor blevet arbejdet benhårdt det sidste års tid for at forbedre disse, og jeg er naturligvis glad for at dette arbejde nu har båret frugt.
Når det gælder uddannelse, viser analysen at godt 28 pct. af Sorø Kommunes folkeskolelever nu vælger en erhvervsuddannelse, hvilket giver en 14. plads i analysen.
– Vi ved, at vi i 2025 kommer til at mangle 70.000 faglærte, bredt fordelt over de fleste erhvervsuddannelser, så derfor er det naturligvis glædeligt, at vi i Sorø Kommune har formået at få så mange unge til at se værdien i at tage en erhvervsfaglig uddannelse, siger borgmesteren, og tilføjer:
– Det er et område, vi har haft fokus på i flere år, hvor vi har arbejdet med en række tiltag, ikke bare tværfagligt blandt vore centre, men også i tæt samarbejde med lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner samt faglige organisationer mv.
Dansk Byggeris analyse kortlægger kommunernes erhvervs- og byggevenlighed i én samlet analyse, og giver et overblik over de kommunale rammevilkår for virksomhederne. Analysen er bygget op af 23 indikatorer, som alle siger noget om, hvordan det er at drive virksomhed i den enkelte kommune. Derefter er kommunerne inddelt i en samlet rangering fra 1 til 98.
Hele analysen kan ses på www.erhvervsvenlighed.dk