Fadervor i en latinsk udgave var blandt teksterne, da Klosterkirkens Munkekor fra Horsens søndag eftermiddag gæstede Sorø Klosterkirke til Sorø Historiske Festival 1684-1862s julekoncert. 285 oplevede koncerten.
Det østjyske kor har praktiseret gregoriansk sang, siden koret blev dannet i forbindelse med Europæisk Middelalderfestival i Horsens i 1998. Siden har de 10 kormedlemmer forfinet den liturgiske koral, der har navn efter pave Gregor den Store (540 til 604) – eller Gregor den 1. – som man i middelalderen troede lagde grunden til sangformen, som vi kender den i dag.
Kirkesangen, der også kendes som en del af den katolske gudstjeneste, var fra begyndelsen enstemmig, men fra omkring 800 blev den flerstemmig.
I den lidt mere end timelange koncert var der også indlagt et afsnit, inspireret af en især fransk skik fra 1700-tallet, hvor korsangen veksler med orgelspil.
Ved orglet sad Sorø-organist Merete Lammert Køhl Hansen, og det samarbejde var så vellykket, at koret og organisten gentager det i den kommende weekend ved en koncert i Klosterkirken i Horsens.
Det blev en smuk og stemningsfuld eftermiddag, hvor Klosterkirkens Munkekor og Merete Lammert Køhl Hansen høstede et solidt og taktfast bifald.
1684-1862 Sorø Historiske Festival siger tak for en flot modtagelse!
Pressefoto