Få udvidet din forståelse af hvad læsning er og hvilke positive effekter litteraturen har på vores mentale trivsel. At litteratur kan være gribende, underholdende, kilde til god viden, socialt når vi for eksempel læser med vores børn, osv., er de fleste af os med på. Men hvad sker der når vi har lukket bogen? Hvordan arbejder litteraturen så videre – inde i os og i vores relationer?
Det folder forfatter og stifter af NGO’en ’Læs for Livet’ Rachel Röst ud i et foredrag på Dianalund Bibliotek torsdag d. 21. november kl. 19:00 – 20:30.
Over faraoen Ramses II’s grav stod der “Huset for heling af sjælen – eller mere mundret: Sjælens apotek. I dette foredrag udforsker Rachel Röst, hvad det betyder. Hun kommer rundt om begrebet biblioterapi, internationale projekter, der arbejder med litteratur som medicin, hendes egen personlige brug af litteratur og at skrive, studiet Narrativ Medicin på lægestudiet, erfaringer med Læs for Livets og meget mere.
Ungdomspension uden bøger gav idéen til NGO’en Læs for livet
I 2006 debuterede Rachel Röst med billedbogen “Da musene flyttede samme vej som guldet”, og to år senere kom “Hvad lille Line vidste.” Hun begyndte på flere romaner, men de strandede, og Rachel hoppede mellem idéer, hvor de nyeste var altid lidt mere spændende og skinnende. Det ændrede sig med alderen og i 2021 debuterede hun med den autofiktive roman “Grundvold”, og året efter kom “Pyntesmil”.
Tilbage i 2012 fik Rachel Röst en livsændrende idé. Hun havde selv læst meget som barn, men da hun flyttede på ungdomspension, var der ikke en eneste bog. Denne ungdomspension kunne ikke være den eneste institution, som manglede bøger, og det ville Rachel gerne lave om på. Derfor stiftede hun organisationen Læs for Livet, som udviklede sig fra et enmands-projekt til en landsdækkende organisation. Læs for livet indsamler gode bøger og donerer dem, hvor der er mest brug for dem.
Foredraget foregår i den store Rådhussal i Borgerhuset v. Dianalund Bibliotek. Det koster 50 kr. i entré pr. person og billetterne kan købes på bibliotekets hjemmeside www.soroebib.dk