Sorø Kunstmuseum fejrer den nye særudstilling ’Inge Ellegaard. Billeddomino’ med en stribe events i næste uge for både børn, unge, voksne og seniorer. Det hele skydes i gang med en festlig GYLDEN TORSDAG + GULDBAR med fællesspisning og 80’er hits på næste torsdag.

Vi glæder os til at slå dørene op for efterårets første events i Inge Ellegaard-udstillingen, der starter med en festlig GULDBAR med fællesspisning og 80’er hits. Alle de kommende events er inspireret af Ellegaards billedunivers og forbindelse til ’De Unge Vilde’ i 1980’erne”, udtaler Vanja Falk, publikum- og eventansvarlig på Sorø Kunstmuseum.

Eventen GYLDEN TORSDAG + GULDBAR lægger fra land torsdag 26. september kl. 16:30 med en omvisning i den nye Inge Ellegaard-udstilling med museumsinspektør Helle Brøns, som har været primusmotor i tilrettelæggelsen af den anmelderroste udstilling. Fra kl. 18 er der fællesspisning i museets café og GULDBAR med DJ Vicevært aka. Mads Emil Jannerup, som fyrer op for fantastiske 80’er hits.

Fredag 27. september kl. 11-12:30 er der BILLEDER MED BABY, hvor Vanja Falk viser forældre på barsel rundt i Inge Ellegaard-udstillingen. Omvisningen foregår i et roligt tempo med indlagte amme- og spisepauser. Der er kun plads til ti voksne deltagere + babyer, så der er god plads til alle. Vanja har fokus på, at de nybagte forældre forkæles med god kunst og nye indtryk. Efter omvisningen inviteres alle til hygge i museets publikumssal, som denne dag er indrettet med et lege/tumleområde til de små.

Søndag 29. september er der FAMILIESØNDAG med museumsinspektør Mathilde Helnæs. Dagen starter med et kreativt værksted for børn fra kl. 11:15-12:45, hvor vi skaber ternede billeder inspireret af Ellegaards billedunivers. Om eftermiddagen fra kl. 14-15 er der en gratis omvisning i Ellegaard-udstillingen for voksne ved Mathilde Helnæs.

Maleren Inge Ellegaard (1953-2010) tilhørte 1980’ernes ’Unge Vilde’ kunstnere, og hendes maleri var på mange måder netop vildt. Men det er samtidig præget af systematik og gentagelse, og i hendes 57 leveår udfoldede hun et kunstnerisk talent, der rækker langt udover periodens udfoldelser.

På museets nye udstilling kan du opleve Inge Ellegaards vilde billedunivers. Her går de samme motiver igen som et endeløst billeddomino, der rummer modsatrettede kræfter af vildskab og struktur, malerisk talent og drillesyg humor.

 

Fotos: Jenny Sundby