Artiklen er sponseret

Vil du gerne sørge for, at din bådmotor får de mest optimale forhold hen over vinteren? Det er sjældent, Danmark bliver ramt af hård frost mange måneder i træk, men det hindrer ikke, at en bådmotor sagtens kan tage skade af frosten. Derfor er det også ekstra vigtigt, at du tager et ekstra kig på frostsikring af bådmotoren, så du er godt forberedt, hvis vandet skulle ske at fryse til.

Når det kommer til frostsikring, er der flere måder, man kan gøre det på. Den mest almindelige metode er at anvende frostvæske, som hældes på kølesystemet i bådens motor. Det fungerer, uanset om du har benzin- eller dieselmotor og hindrer væskerne i bådens kølesystem i at fryse til. I langt de fleste tilfælde er det nok at sikre båden på denne måde. Det er også muligt at tømme kølesystemet fuldstændig for vand – det er den mest sikre metode, men er også noget mere tidskrævende.

Udnyt muligheden for vinterklargøring

Der er flere forskellige ting, der er relevante at få med, når det kommer til at vinterklargøre båden. Hvis du har haft den i flere sæsoner, er du formentlig godt klar over denne del allerede. Nogle vælger at få båden på land hen over vinteren, mens andre lader den blive i havn – og begge dele kan godt fungere i langt de fleste tilfælde.

Hvis du gerne selv vil stå for at få klargjort båden til vinteren, kan du tage fat i mange andre ting end bare motoren. Vinterklargøring gælder også dækket, masten eller gelcoaten, som skal vedligeholdes. Der kan sagtens være opstået mindre skader hen over sommeren, hvor du har sejlet, som det nu er på tide at få udrettet, så de ikke udvikler sig yderligere enten over vinteren eller til næste sæson, når båden bliver brugt. Du kan få hjælp og inspiration til vinterklargøring på hjemmesiden.

 

Det er sjældent, Danmark bliver ramt af hård frost mange måneder i træk, men det hindrer ikke, at en bådmotor sagtens kan tage skade af frosten. PR-foto

 

Sider2022