Sommerhussalget eksploderede under coronanedlukningen, og det har betydet et generationsskift i det danske sommerhusland. Hvor indretningen før var gamle møbler fra hjemmet, er der nu kommet mere design og dyrere møbler i sommerhusene. Det ved tyvene, og GF Forsikring guider her til et sikkert sommerhus.
Kurveflet, teaktræs-sofa og Madam Blå-kaffekanden, som før var normal indretning i de vestsjællandske sommerhuse, er de seneste år blevet udskiftet med nyere og dyrere møbler og inventar.
Det er sket i takt med, at der på det seneste er kommet en ny generation af sommerhusejere, og hos GF Forsikring kan denne udvikling ses på forsikringssummerne i sommerhusene.
– Det er tydeligt at se, at værdierne i sommerhusene er steget de seneste år. Siden 2015 er det gennemsnitlige beløb ved fx indbrud steget med 75 procent i 2021. Møbler og den generelle indretning er steget i værdi, og det er tyvene blevet opmærksom på. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sit sommerhus mod indbrud, og at man sørger for at forsikre sit sommerhus rigtigt, siger Per Haulund, som er skade- og policedirektør ved GF Forsikring, og fortsætter:
– For at følge med udviklingen i tendensen har vi hos GF Forsikring ud fra erfaringer fra vores lokale klubber udviklet et nyt sommerhusprodukt, så vores medlemmer får den bedste dækning til den bedste pris på markedet – og netop det vores sommerhusprodukt blev her i juni kåret til ”bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.
Pas på Koglen og Ægget i sommerhuset
Tyvene er blevet opmærksom på den dyrere indretning i sommerhusene, og derfor er det vigtigt, at man sørger for at sikre sit sommerhus mod uønsket besøg, da sommerhusområder oftest ligger øde hen i vinterhalvåret.
– Det oplagte at gøre, hvis man vil undgå indbrud, er at fjerne alle genstande af værdi, men da det ikke er nemt, at tømme sommerhuset for møbler, bør man sikre sit sommerhus. Forstærk dør- og vindueskarmene og montér et sikkerhedsslutblik, der forhindrer, at karmen flækker, hvis døren brydes op. Få en dobbeltlås på døren, og husk at sikre terrassedøren. Dernæst er det meget vigtigt med en forsikring, hvis uheldet er ude. Det er desværre noget, som sommerhusejere kan glemme, lyder det fra Per Haulund.
Sådan sikrer du dit sommerhus:
1. Hvis det er muligt, så fjern genstande af værdi, når sommerhuset ikke bruges. Derved fjerner man interessen for indbrudstyve.
2. Hav gardiner trukket fra og skabe åbne, så nysgerrige blikke kan se, at der ikke er værdier i huset.
3. Få sikret vinduer og døre med sikringsbeslag og låse, installér udendørsbelysning, der aktiveres med føler, og afspær en indkørsel med en kæde eller bom.
4. Lås værktøj, som indbrudstyvene kan bruge, inde i haveskuret. Derved kan det ikke bruges til at bryde ind i huset.
5. Lav en aftale med naboerne om, at I holder øje med hinandens huse.