Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Sorø Kommune i tidsrummet 17-25. juli 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Supplerende har SN.dk/soroe i ugens løb rapporteret om en “ungefest” i Lynge Forsamlingshuset der endte i grov vold og hærværk samt et hjemmerøveri mod to kvinder i Skellebjerg ved Dianalund.

SORØ: Tricktyverier
Første tilfælde skete onsdag klokken 10.15, hvor en 69-årig mand fra Sorø havde været ude at handle med sin kone i Netto på Norgesvej i Sorø. De blev kontaktet af en udenlandsk kvinde på p-pladsen, og hun spurgte om vej. Mens den 69-årige talte med hende, lykkedes det en anden kvinde at stjæle hans dankort op af lommen, og en tredje person henvendte sig til den 69-åriges kone. Da ægteparret blev klar over, hvad der foregik, fik de jaget gerningsmændene på flugt. Selv om den 69-årige straks anmeldte dankortet for stjålet, var der allerede hævet et kontant beløb.

SORØ: Tre varetægtsfængslet efter afpresning
I et grundlovsforhør mandag blev tre personer varetægtsfængslet frem til den 2. august. Det er en 19-årig og en 20-årig mand og en 18-årig kvinde, som alle tre er fra Slagelse, og de er sigtet for afpresning og for vold. De tre blev anholdt natten til mandag, efter at politiet havde modtaget en anmeldelse fra en 23-årig mand. Han stod på en tankstation ved Vestmotorvejen ved Sorø. Han var tidligere på aftenen tvunget ind i en bil og kørt ud i en skov, hvor han blev slået med et baseballbat. Derefter havde de tre personer i bilen kørt ham til tankstationen og udstyret ham med en kniv og en plasticpose og truet ham til at stjæle penge til dem. Inde på tanken lånte den 23-årige i stedet en telefon og tilkaldte politiet.

SORØ: Der lød tre skud i hundeskoven
Fredag klokken 10.49 fik politiet en anmeldelse om, at en 64-årig mand fra Sorø havde hørt mindst tre skud – der lød som pistolskud – da han var i hundeskoven ved Skælskørvej i Sorø. Der blev straks sendt flere patruljer til stedet, men heldigvis viste det sig, at være en 56-årig mand fra Høng, der trænede med sin hund og en startpistol, som han fremviste tilladelse til på stedet. Aktionen blev afblæst, og den 56-årige mand blev bedt om fremover at kontakte politiet inden anvendelse af startpistolen.

SORØ: Truet til at stjæle på tankstation
Politiet fik klokken 0.44 natten til mandag en anmeldelse fra en 23-årig mand. Han stod på en tankstation ved Vestmotorvejen ved Sorø. Han var tidligere på aftenen tvunget ind i en bil og kørt ud i en skov, hvor han blev slået med et baseballbat. Derefter havde de tre personer i bilen kørt ham til tankstationen og udstyret ham med en kniv og en plasticpose og truet ham til at stjæle penge til dem. Inde på tanken lånte den 23-årige i stedet en telefon og ringede til politiet. Da patruljen ankom, var bilen med de tre afpressere væk, men hurtig efterforskning førte til, at politiet kunne anholde alle tre – en 19-årig og en 20-årig mand og en 18-årig kvinde, som alle tre er fra Slagelse – i løbet af natten. De er sigtet for afpresning.

SORØ: Spiritusbilist i færdselsulykke
En 27-årig mand fra Havdrup kørte søndag morgen klokken 9.46 ind i en 43-årig kvinde på Ringstedvej ved Sorø. Manden påkørte kvinden bagfra, og ved sammenstødet blev hendes bil skubbet på tværs af vejen, ned i en grøft og rullede rundt flere gange. Den 27-årige mand viste sig at have en promille en god del over det tilladte, ligesom han også gav udslag for både cannabis og kokain. Manden havde heller ikke noget gyldigt kørekort, for det var han blevet frakendt tidligere. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og for kørsel i frakendelsestiden.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sorø Grandalen Hus Lørdag klokken 18 – søndag klokken 10 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Sorø Molbechs Alle Hus Fredag kokken 17.35 – lørdag klokken 17.35 Ikke umiddelbart stjålet noget
Dianalund Finlandsvej Hus Onsdag klokken 11-15.30 Tre lamper fra Louis Poulsen og to Holmegaard lysestager

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Sorø Nordmarksvej Torsdag klokken 13.30-15 En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en for at bruge håndholdt mobil under kørslen

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Sorø Skælskørvej Klokken 8.50-13.45 ATK – bestilt færdselskontrol 149 18 50 km/t 91 km/t Tre klip og en betinget frakendelse
Stenlille Sorøvej Klokken 7.20-13.50 ATK 1117 17 60 km/t 83 km/t Et klip
Sorø Bjernedevej Tirsdag klokken 13.45 – 16.45 ATK – bestilt færdselskontrol 29 1 40 km/t 51 km/t
Sorø Holbækvej Klokken 5.44-10.20 ATK – bestilt færdselskontrol 319 62 40 km/t 70 km/t 12 klip og en betinget frakendelse