Så er den lange ventetid efterhånden snart ovre! Sommeren er nu over os. Der er ikke noget som en ægte dansk sommer med høj sol, lyse nætter og højt humør. Det er en befrielse med vejr, der endeligt gør det muligt at nyde den danske natur uden at fryse over hele kroppen.

Er du typen, der har en familie, hvor der indgår børn i? Så er sommeren også fantastisk for jer. Vejret lægger op til helt nye og sjove aktiviteter, der ikke før var mulige. Måske har i allerede planlagt en række fede udflugter? Eller også har i planlagt en større tur sydpå, når der engang bliver sommerferie? Men for nu befinder i jer trods alt i Danmark, og der er en del weekender, før kalenderen står på sommerferie. Derfor er det bare om at komme ud og udnytte det gode vejr til aktiviteter med familien.

Er du en smule i tvivl om, hvilke udflugter du skal arrangere for familien? Eller savner du bare lidt ekstra input til ideer? Så er vi her naturligvis for at hjælpe dig på vej. Nedenfor guider vi kort og konkret til en række spændende og børnevenlige familieaktiviteter, der stensikkert vil underholde børnene i den danske sommer. 

Opgrader haven med en gynge
Sommerens weekendudflugter går ofte ud fra hjemmet til andre spændende steder på det danske landkort. Det er der intet galt med. Men nogle gange kan det også betale sig at kigge ud af vinduet. Sorø har en masse skøn natur, i form af skove og søer. Har I en have hjemme hos jer, kan det være, at den kan opgraderes, så den bedre lægger op til sommerleg. Det kunne for eksempel være et badebassin, et spil stangtennis eller måske en gynge. En gynge kan du for eksempel købe fysisk eller online hos Harald Nyborg. Så kan du være sikker på, at haven får helt nyt liv denne sommer.

Tag til vandet
Hvis vejret rigtig brager derudaf, så kan i jo overveje at tage børnene med til søen. Sorø har 3 skønne strande, hvor badepunktsflaget er hejst. Her er der lidt til alle. Man kan nyde solens stråler på håndklædet. Eller man kan plaske løs nede i vandet med badering og badevinger. Man kan også bygge sandslotte og lege i sandet. Heller ikke en dårlig familieaktivitet her til sommer.

En sand lege-dag
En altid klassisk familieaktivitet er turen i forlystelsespark. Den er stensikker hver gang, og ungerne får en oplevelse, de sent kommer til at glemme. Alt efter hvor i bor, så er det bare at drage til den nærmeste foretrukne forlystelsespark og nyde en eftermiddag med rutsjebaner, fest og farver. Der er ikke en bedre oplevelse at give sine børn. De har i hvert fald ikke lyst til at køre hjem igen bagefter. Er I ikke til gøgl og rutsjebaner, så har Birkegårdens Haver, Kongskilde Naturcenter og Parnas Park meget andet at byde på til børnefamilier. 

 

Sorø har en masse skøn natur, i form af skove og søer. Har I en have hjemme hos jer, kan det være, at den kan opgraderes, så den bedre lægger op til sommerleg. Det kunne for eksempel være et badebassin, et spil stangtennis eller måske en gynge. Foto: ABW