Mange kan ofte genkende situationen, hvor du sidder i bilen, og er på vej på ferie, men pludselig får du følelsen af, at du har glemt en ting derhjemme. For at undgå situationer som denne, kan det være en god ide at lave en huskeliste til din kør-selv-ferie. Du får derfor her en huskeliste til ting, som du skal huske til din bilferie.

Dokumenter, som du skal huske
Uanset om du rejser i eller udenfor Danmarks grænser, skal du huske en række dokumenter, som du kan komme ud for, at du skal bruge:
– Kørekort
– Sygesikring
– Pas
– Rejsedokumenter f.eks. færgebilletter
– Penge og kort
– Papirer til din bilforsikring. Du skal altid være opmærksom på din bilforsikring inden, at du rejser på ferie. Hvis du er i tvivl om noget med hensyn til din forsikring, skal du aldrig tøve med at ringe til dit forsikringsselskab. Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke skal låne penge, da du aldrig må se lån som en nem løsning. Du skal altid låne med omtanke.

Gør bilen klar
Inden du tager afsted på ferie, skal du sørge for at klargøre bilen. Du kan alternativt tage bilen en tur i vaskehallen og støvsuge den, så den er helt ren til at tage på ferie i. Ydermere kan du gøre nedenstående:
– Pak bilen i god tid, hvor du kan lægge de tunge ting nederst.
– Fyld benzin på.
– GSP hvis du skal have hjælp til at finde vej til destinationen eller andre seværdigheder.
– Spil til børnene.
– Undersøg hvilke lege som I kan lege i bilen, når I kører.
– Find puder frem til børnene, hvis de ønsker at sove undervejs.

Her får du en huskeliste til ting, som du skal huske til din bilferie. Pressefoto.