Lokale virksomheder tager aktiv del i indsatsen for at integrere de mange flygtninge, som er kommet til Sorø inden for den senere tid. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Siden sommer har over 20 lokale virksomheder ifølge kommunen åbnet dørene for sprogpraktikanter. En sprogpraktik styrker integranternes danskkundskaber og formidler vigtig viden om dansk arbejdspladskultur.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig over, at så mange virksomheder bakker op om integrationsindsatsen.

– Det er en fælles opgave, vi står med i samfundet, og det er meget positivt, at så mange lokale virksomheder går ind og tager et aktivt ansvar. Det er ude på arbejdspladserne og i mødet med de danske kolleger, at man bedst lærer sproget, og sproget er nøglen til en god integration, siger borgmesteren.

comwell-soroe-storkro
Comwell Sorø

Khaled og Salami
Comwell Sorø Storkro er en af de virksomheder, som har taget imod integranter. Hotelchef Jakob Buus Møller siger:

– Jeg mener, vi har et ansvar for at hjælpe til, når vi kan. Vi er en rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til mange forskellige mennesker, så for mig er det helt naturligt, at vi også byder flygtninge indenfor.

I ca. fem uger har Khaled fra Sudan og Salami fra Syrien givet en hånd med stort og småt og haft rig lejlighed til at træne det danske sprog. Jakob Buus oplever tydeligt, hvor meget det betyder for de to nyankomne at have noget at rive i og noget at stå op til om morgenen.

– Det er tydeligt, at de brænder efter at komme ud og være en del af en arbejdsplads. Det betyder noget, at der er mennesker, som venter på dem, og opgaver, de skal lave. De går på med krum hals og stor begejstring og spreder masser af glæde omkring sig.

Til andre virksomheder, som overvejer at tage imod sprogpraktikanter, siger han:

– Det kan jeg varmt anbefale. Man skal være indstillet på, at det tager tid at sætte de nye praktikanter ind i tingene, og man skal sørge for at have nogle opgaver til dem, som giver dem mulighed for at tale dansk. Det er samtalen med kollegerne, som er det allervigtigste.

Fakta om sprogpraktik
Sprogpraktik er for alle typer af integranter. Formålet med sprogpraktikken er at styrke praktikanternes danskkundskaber. Praktikken kører sideløbende med et sprogskoleforløb; typisk er praktikanterne to dage på virksomheden og tre dage på sprogskole om ugen. Praktikforløbet varer som udgangspunkt tre måneder, men kan forlænges, hvis det vurderes, at det er til gensidig gavn for integranten og virksomheden.

Forud for et praktikforløb mødes virksomheden med kommunens integrationskonsulenter, som matcher virksomheden og integranten. Så kommer integranten på besøg, så man får mulighed for at se hinanden an, før selve praktikforløbet aftales.

Hvis du vil vide mere om muligheden for at få en sprogpraktikant, kan du kontakte Noemi Jimenez-Mørch fra integrationsteamet i Sorø Jobcenter på 20 35 89 60.