Sommerferiens slutning nærmer sig – i hvert fald for børn og unge. Snart skal skolebøgerne og penalhuset findes frem igen. Sorø Akademi åbner d. 8. august for alle kosteleverne, som igen flytter tilbage til byen. I denne anledning har Dit Sorø interviewet Meiske Von Holck, kostlærer på Sorø akademi, som fortæller lidt om, hvordan det er at holde sommerferie i Sorø.

Har I været i Sorø i ferien?
Jeg har kun været i Sorø et par enkelte dage hist og pist hen over sommeren. Det blev vist ikke til mere end cirka 6 dage i alt, men de dage jeg har været her, har det været skønt!

Hvad har I lavet af aktiviteter i Sorø?
Vi har haft besøg af venner, besøgt venner i Sorø, sejlet på søen i kano og kajak, badet i søen, vandret en smuk strækning af Jyderupstien forbi herregård gennem skov og forbi masser af heste, der ville snakke med os, aet naboens nuttede kaninunger, nydt stilheden i haven – eller til tider live musik fra torvet i haven, og så har vi kigget på veteranbilstræf på Store Plads. Der er masser at lave i Sorø om sommeren og resten af året. 4956644636_04b171eea8_b

Hvordan er det at være ”alene” på akademiet i sommerferien uden alle kosteleverne?
Sommerstilheden på akademiet er brudt af turisters nysgerrighed, men når vi nærmer os august, trænger vi til at se skolen og grunden blive fyldt op og befolket af dejlige, sjove og søde gymnasieelever, der er parate til at lære og deltage i fællesskabet. Så vi ser frem til mylderet fra på lørdag.

Synes du Sorø mangler noget om sommeren?
Hvis jeg skulle sige noget Sorø mangler, så er det nogle udfordrende naturlegepladser for alle aldre. Vi er glade for de 2 træningsredskaber der er kommet ved roklubben. Derudover mangler Sorø et diskotek for de unge – der skal være mulighed for at danse sine skosåler op i nærmiljøet i weekenden, når man er teenager.

 

/KB