Søndag den 11. maj kl. 10 slår Munke Bjergby dørene op for en dag i energiens tegn. På Kirkebakkevej 30 holder en bus med en mobil udstilling fra Energitjenesten. Her kan man få svar på alt fra opvarmningsløsninger til isoleringstykkelse, og dagen indledes med et kort oplæg samt kaffe til de morgenfriske. Herefter vil det være muligt at deltage i en energigennemgang af 1-2 lokale huse, hvor alt fra hulmursisolering til oliefyr bliver gennemgået. Om eftermiddagen vil det desuden være muligt at få et kort energitjek af sit eget hus, hvilket kan aftales med energikonsulenterne på dagen.

Næstformand i Munke Bjergby Borgerforening, Karen Rosalina Andersen, siger om arrangementet: – Vi mener, det er en meget spændende dag, der er lagt op til. Energibussen, hvor man kan se de forskellige muligheder, og samtidig få viden om beregninger m.m. kan gøre de tanker, man selv går og tumler med om energiforbedringer, mere konkrete. Ideen med at man kan komme med på en rundvisning i de huse, der stiller sig til rådighed for rådgivningen, tænker jeg betyder, at energitiltag bliver mere synlige og nærværende. Noget man kan overføre til konkrete projekter i sit eget hus. Det giver god mening også på sigt, for os her i Munke Bjergby.

Arrangementet er blevet til som et samarbejde mellem Munke Bjergby Borgerforening og Sorø Kommune, der med hjælp fra Energitjenesten oplyser borgere om de mange fordele, der er ved at energirenovere sit hus. Klimamedarbejder i Sorø Kommune, Anders Knudsen, uddyber: – Der er mange gode grunde til at gå i gang med at energirenovere. Du slipper med en billigere energiregning og får ofte et bedre indeklima. Desuden giver et bedre energimærke typisk en højere værdi af huset, så der er mange gode argumenter at tage med i banken.

Om arrangementet:
Den mobile udstilling åbner kl. 10.00 på Kirkebakkevej 30, og der vil være et introducerende oplæg om energibesparelser i boliger. Kl. ca. 10.30 laves to dybdegående energigennemgange af huse, hvor folk kan deltage. Fra kl. ca. 12.00 til 16.00 kan man få besøg af en energivejleder i sit eget hjem. Besøgene tager 20-30 minutter og kan bookes på dagen ved bussen, eller før via siden www.munkebjergby.info efter først til mølle-princippet. Tilbuddet er forbeholdt beboere i Munke Bjergby.

For yderligere info:
Karen Rosalina Andersen, Munke Bjergby Borgerforening: 5154 8102
Anders Kildegaard Knudsen, Klimamedarbejder i Sorø Kommune: 6122 1887, aknu@sorø.dk

Fakta
Arrangementet er kommet i stand som en del af Sorø Kommunes klimaindsats. Næste arrangement afholdes søndag den 25. maj kl. 10 – 16 i Fjenneslev, og hvis din lokalforening eller grundejerforening kunne have brug for et energitjek eller lignende arrangement, så kontakt Sorø Kommunes klimamedarbejder for at høre mere om mulighederne.

Sorø Kommune har en målsætning om at reducere kommunens CO2-udledningen med 20 % inden 2020. For at realisere dette er en masse tiltag blevet sat i værk, og fra foråret 2014 og frem vil der være en del aktiviteter, der skal hjælpe borgere og virksomheder på vej med energibesparelser.