I lørdags havde Sorø Roklub sæsonafslutning med sæsonens mest eftertragtede kaproning, hvor der roes om klubmesterskabet. Holdene sammensættes ved lodtrækning og distancen er 500 meter i gig-båd. Start ved Skjolden og mål ved det sydligste hjørne af roklubbens bro.

Juniorerne mønstrede fire hold og der blev roet to indledende, hvor vinderholdet kvalificerede sig til finalen sammen med den bedste toer.

Herefter var seks hold voksne klar til i to indledende løb at kæmpe om pladserne i finalen. Vinderholdet og bedste toer gik til finalen.

Læs hvem der vandt.

Den blå/hvide klubstander blev strøget

Efterfølgende samledes alle roerne til status over sæsonen, hvor arbejdet med at skabe lydhørhed hos politikerne for behovet for træningshal fyldte meget – hos de mange fremmødte og ikke mindst hos bestyrelsen.

Formanden fortalte, at vinterens udfordring bliver at skabe plads til alles træning i Bådhal 1 – vi er blevet mange flere og vi er blevet mere aktive – specielt er der mange flere aktive børn og unge.

Arne Staffe tog den blå/ hvide stander ned, og der blev råbt rungende hurra for Sorø Roklub.

René Andersen blev hædret med ”Standerpokalen”

Efterfølgende blev ”Standerpokalen”, som første gang blev uddelt i 1969 ved klubbens 75 års jubilæum og er blevet uddelt hvert år lige siden.

Pokalen gives til et medlem, som har gjort en stor frivillig indsats i klubben. René fik pokalen for bl.a. hjælp til Sorø Regattaen, Begynderkaproningen samt ikke mindst for at være på pletten, når de unge roere hen over sæsonen skal hjælpes ud på vandet med bådene og hjælpes ind igen efter endt træning. Rosporten kræver mange frivillige hænder til lands og på vandet.