Den 10. marts sender Folkekirken i Sorø igen frivillige indsamlere i kamp mod sult og fattigdom ved Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling.

Mad er en menneskeret – og der er mad nok på Jorden til at brødføde os alle. Alligevel lever millioner af familier i så stor fattigdom og sult, at det truer deres liv og helbred.

I november 2012 var Inger Lise Odgaard, leder af Sogneindsamlingen i Rødvig, på selvbetalt studietur til Uganda for at se noget af det sultbekæmpende arbejde, der støttes af Sogneindsamlingen.

”Jeg har set, hvor fantastisk meget forandring man kan skabe med små midler – og jeg har set, at de penge, vi samler ind, bliver brugt godt. Jeg har fået indsigt i Folkekirkens Nødhjælps samarbejde med lokale organisationer, der formulerer og styrer projekterne, og jeg har besøgt familier og landsbyer langt, langt ude på savannen og set, hvordan de er godt i gang med at forandre deres tilværelse,” fortæller Inger Lise Odgaard.

Folkekirkens Nødhjælp bekæmper sult gennem akut katastrofehjælp, langsigtet udviklingsarbejde og arbejde for de fattigstes rettigheder. De mest sårbare er kvinder og børn, ikke mindst under krige og katastrofer. Annett Nyirabazairwa og hendes 2-årige datter Leya, der kendes fra årets Sogneindsamlingsplakat, er blandt dem, der har fået hjælp.

Annett Nyirabazairwa og Leya. Foto: Edward Echwalu,
Annett Nyirabazairwa og Leya. Foto: Edward Echwalu