Vi kender det alle sammen: Den smukke kjole vi har spenderet en lille formue på. Den hænger der bare. Den fejler ingenting, men farven er måske ikke lige dig, eller også passer den ikke længere. Så nu hænger den bare der, og når du skal bruge en fin kjole, køber du en ny.

Det Kollektive Klædeskab ønsker et opgør med overproduktion i tøjindustrien. Her bytter I tøj med hinanden. Det giver mindre forbrug og mere garderobeglæde.

Butikken vurderer det enkelte stykke tøj efter følgende kriterier: kvalitet, stand og efterspørgsel og giver det point. Tøjet skal have værdi for andre. De point er de samme, som de sætter tøjet til salg for. Det vil sige, at vurderer de en sweater til 200 point, så får du 200 point på din konto, og tøjet hænger i butikken til 200 point.

For 169 kr. om måneden kan du bytte ubegrænset. Du hører til Klædeskabet i Sorø, med mulighed for at benytte alle Klædeskabe i andre byer. Det Kollektive Klædeskab er et koncept, der har bredt sig som ringe i vandet, og i skrivende stund er der butikker i Roskilde, Odense, Svendborg, Århus samt flere butikker i hovedstaden.

Du kan melde dig ind online eller i butikken i Sorø.

Du kan læse mere om butikken på Dit Sorøs partnerside eller følge med på deres Facebook her.