Det Kollektive Klædeskab
Østergade 8B, st.th.
4180 Sorø

Se åbningstiderne her

Følg Det Kollektive Klædeskab på Facebook

Vi kender det alle sammen: Den smukke kjole vi har spenderet en lille formue på. Den hænger der bare. Den fejler ingenting, men farven er måske ikke lige dig, eller også passer den ikke længere. Så nu hænger den bare der, og når du skal bruge en fin kjole, køber du en ny.

Byt tøj med hinanden
Det Kollektive Klædeskab ønsker et opgør med overproduktion i tøjindustrien. Her bytter I tøj med hinanden. Det giver mindre forbrug og mere garderobeglæde.

Mange kvinder bruger under halvdelen er deres garderobe, resten er blot til opbevaring. Tøjet fylder og gør at man mister overblikket over hvad man egentlig har. Hvis du har en ambition om at minimere dine fejlkøb og altid have lækre valgmuligheder i skabet – kort sagt en funktionel garderobe – så er Det Kollektive Klædeskab en hjælp til dig. Det Kollektive Klædeskab er et tøjfællesskab for kvinder i alle aldre, stile og størrelser.

Point til dig
Butikken vurderer det enkelte stykke tøj efter følgende kriterier: kvalitet, stand og efterspørgsel og giver det point. Tøjet skal have værdi for andre. De point er de samme, som de sætter tøjet til salg for. Det vil sige, at vurderer de en sweater til 200 point, så får du 200 point på din konto, og tøjet hænger i butikken til 200 point.

Meld dig ind
For 169 kr. om måneden kan du bytte ubegrænset. Du hører til Klædeskabet i Sorø, med mulighed for at benytte alle Klædeskabe i andre byer. Det Kollektive Klædeskab er et koncept, der har bredt sig som ringe i vandet, og i skrivende stund er der butikker i Roskilde, Odense, Svendborg, Århus samt flere butikker i hovedstaden.

Du kan melde dig ind online eller i butikken i Sorø.

Bliv frivillig
De engagerede frivillige hjælper med at drive De Kollektive Klædeskabe –  de passer butikken, udveksler idéer, holder sy-kurser, pointsætter tøj, snupper en kaffe eller fyraftensøl, arrangerer grønne begivenheder og har små og store snakke.

Vil du også være med på holdet? Så kontakt Klædeskabet i Sorø og fortæl lidt om dig selv, hvor ofte du har lyst til at hjælpe og hvad du gerne vil bidrage med.

sølvpartner