Nutildags kan samlingen af polske komponister, der var aktive i det 19. århundrede betragtes som en af de mest fascinerende perioder i den polske musikhistorie. I de senere af har flere af dem oplevet en velfortjent renæssance i form af et voksende marked af CD-produktioner og live-koncerter i koncertsalene. Det er det direkte resultat af intens forskning fra musikforskere og stigende interesse fra de udøvende kunstnere som oftere inkluderer disse stykker i deres koncertprogrammer.

Warsaw String Ensemble spiller musik af Nowakowski, Ruders og Leontovych den 10. august kl. 19 i Sorø Klosterkirke. Koncerten er end del af Klassisk i Sorø – Sorø Internationale Musikfestival. 

Medvirkende:
Grzegorz Skrobiński – klaver
Marta Gębska – soloviolin
Voytek Proniewicz – 1. violin
Grzegorz Chmielewski – bratsch
Jan Roszkowski – cello
Jerzy Cembrzyński – kontrabas

1. Poul Ruders – strygekvartet nr. 3 “Motet”
2. Józef Nowakowski – DUO for violin og klaver Op. 18
3. Józef Nowakowski – Klaverkvintet nr. 2 op. 17
4. Mykola Leontovych – Shchedryk

The WARSAW STRING ENSEMBLE er et nyt ensemble på den polske musikscene, men har allerede haft en del at se til med koncerter organiseret af ‘Musical Sundays in Ursynów’ cycle, ‘Artists for the Disabled’ på Witold Lutosławski Concert Studio of Polish Radio, og ‘Romantic Concert’ på Powiśle Power Plant i Warszawa. Ensemblet har også indspillet et album: Z Bursztynu med Izabela Szafrańska og jazz musikere. Sangene på albummet var kreeret til ord fra nulevende polske digtere med musik og arrangementer af Marcin Partyka. CD’en Nowakowski, Chopin. Chamber Music er ensemblets næste album. The Warsaw String Ensemble er en samling af begavede musikere, solister såvel som kammermusikere af meget høj kunstnerisk kvalitet.

Læs mere om koncerten og bestil billetter på Sorø Klassisk. Børn og unge under 18 år gratis

Pressefoto