Et halvt hundrede ukrainske flygtninge og ca. 35 repræsentanter for foreninger, virksomheder og kommunen deltog mandag i et informationsmøde målrettet de ukrainske flygtninge.

Mødet var arrangeret af Jobcenter Sorø i samarbejde med Fagcenter Børn og Familie med det formål at byde ukrainerne velkommen i en uformel ramme og give mulighed for dialog med de relevante lokale aktører om alt fra børnenes skolegang og fritidsaktiviteter til jobmuligheder og muligheder for hjælp fra frivillige organisationer.

Cafe inTro bød på grovboller og hindbærroulade og kunne desuden fortælle om cafeens populære klippekortordning, hvor ukrainerne kan få et klippekort til cafeen, finansieret af lokale sponsorer – såvel private som virksomheder.

Røde Kors fortalte om venskabsfamilier, genbrugsbutikker og sproglig bistand og Dansk Flygtningehjælp fortalte om sprogcafe og lektiehjælp.

Hørkram deltog også og kunne fortælle, at de har ledige job inden for bl.a. fiskeopskæring, og anlægsfirmaet Husbjerggaard var ligeledes interesseret i at skabe kontakt til mulige medarbejdere. På mødet blev der desuden arrangeret et virksomhedsbesøg på Hørkram for de ukrainere, som var interesserede.

Bettina Petersen, leder af Job og Uddannelse i Jobcentret og arrangør af mødet, siger: ”Det er rigtig positivt, at både virksomheder og foreninger støtter op om ukrainerne.”

Hvis du vil hjælpe
Hvis du selv har lyst til at hjælpe de ukrainske flygtninge, kan du finde de lokale foreninger på Sorø Kommunes hjemmeside: Venner viser vej (soroe.dk).

Du kan også kontakte Cafe Intro, hvis du vil være med til at sponsorere de populære klippekort.

Virksomheder, som kunne være interesserede i at ansætte ukrainere, kan – helt uforpligtende – kontakte Jobcenterets Virksomhedsservice på telefon 57 87 69 50.

Fotos: Sorø Kommune