Oplev “Balladen om den forsvundne bog”, når vi fejrer, at det er 40 år siden Dronning Margrethe indviede naturformidlingen ved Kongskilde. Vi fejrer fødselsdagen ved at give et Natureventyr til børnefamilier. Før I går i skoven med eventyret, kan I gå på opdagelse i vandets verden, lave sjove forsøg og varme jer med bålpandekager. Alle er velkomne, både børn og voksne.

Om eventyret
“Balladen om den forsvundne bog” er et Natureventyr, som er skabt til børn og deres familier. Eventyret foregår i naturen omkring Kongskilde Naturcenter og inviterer børnefamilier til at få en hyggelig og lærerig oplevelse i naturen.

Med en gratis app i hånden bliver I guidet langs en børnevenlig rute og oplever et eventyr, der er skrevet unikt til området omkring Kongskilde Naturcenter.

Resultatet er en gåtur fyldt med leg, naturvidenskab, udfordringer og bevægelse. Mest for de 4-9 årige og deres voksne.

På Kongskilde Naturcenter hører der en rygsæk med til oplevelsen. Her er der rekvisitter og grej, der understøtter fortællingen.

Det første af tre eventyr
Eventyret er et resultat af et samarbejde mellem Kongskilde Naturcenter, På sporet af Sydvestsjællands Natur, Sammen om bevægelse, Sorø kommune og Natureventyr. Der kommer også Natureventyr ved Tamosen og Hørhaven.

Praktisk
● Arrangementet foregår ude, så tag tøj på, der passer til en tur i skoven i det danske efterår
● Hvem: Kongskilde Naturcenter inviterer til fødselsdagen sammen med Naturstyrelsen Storstrøm
● Hvor: Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29
● Hvornår: søndag d. 27/11-22 kl.10-13, formiddagen starter med aktiviteter om vand og bålhygge, og derefter kan I gå i skoven og opleve Natureventyret.
● Parkering: På den offentlige p-plads Skælskørvej 34. Følg stien under Skælskørvej som leder sikkert til Kongskilde Naturcenter.
● Handicapparkering: Skælskørvej 29A
● Faciliteter: Der er vandpost, toiletter og pusleplads.

Natureventyrerne er støttet af Sorø Kommune, Nordea Fonden og Naturstyrelsen gennem projektet På Sporet af Sydvestsjællands Natur og gennem Kommunens partnerskabsaftale med DGI Sammen om mere bevægelse.

Foto: ABW