En halv snes flygtninge fra Ukraine har imødekommet invitationen fra Røde Kors Sorø og deltager sammen med et halvt hundrede danske i den kommende landsindsamling, søndag 2. oktober. Især flygtninge kender behovet for en hjælpende hånd, når deres hjemland og lokalområde er udsat for krigshandlinger. Så for dem er det en helt naturlig handling at yde en indsats for andre.

Tag godt imod dem og alle de andre indsamlere, lyder opfordringen fra Niels Mortensen, formand for Røde Kors Sorø.

Han tager i øvrigt stadig mod frivillige, der har lyst til at give en hånd til bl.a. danske børn. Han kan kontaktes på enten tlf. 30 59 68 88 eller mail: niels@skyt-mortensen.dk

Røde Kors’ landsindsamling søndag d. 2. oktober handler nemlig i år om børn. Børn ramt af katastrofer i Ukraine, Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for livreddende mad, vand, akut lægehjælp, psykosocial støtte og beskyttelse.

Og til børn i udsatte familier i Danmark, hvor voksne kæmper med voldsomme energipriser, job-usikkerhed, sygdom og andre økonomiske bekymringer. Det er børn, der står udenfor, når der ikke er penge til fritidsaktiviteter, ferier, fødselsdage og alt det andet, deres klassekammerater deler og taler om. Pengene er med til at gøre en forskel for familier og børn, der føler sig ensomme og uden for fællesskabet.

Foto: ABW