Historie er blevet skrevet, og den står skrevet i røde og hvide farver. Her til aften kunne Danmark som første nation nogensinde kalde sig verdensmestre i håndbold for tredje gang i træk.

Det har været en fuldstændig ekstatisk vm-slutrunde, de danske håndbold-entusiaster har igen vist sig frem på fornemmeste vis med massiv opbakning på lægterne i Sverige, hvor flere tusinde danske fans har smuttet over Øresundsbroen for at tage plads til Danmarks gruppespilskampe, som blev spillet i Malmö Arena.

Og de er ikke gået skuffet hjem. Det har været hele vejen igennem et dominerende dansk hold. Det har været med lækkerier fra Gidsel, der med piruetter og angrebsiver har fundet vejen forbi samtlige hold. Vi har set en rutineret Mikkel Hansen som spilstyrer og så Pytlick med missilerne fra Venstre-backen som vistnok kan kalde hans første vm slutrunde for en succes.

Til Landin som reddede Danmark fra et Spansk comeback i semifinalen med en redningsprocent på hele 43 og en velfortjent MOTM at tage med sig retur for det opgør.

Vi som danskere har igen meget at være stolte over og med finaledeltagelse i dette vm var vi allerede kvalificeret til det kommende OL i Paris hvor dhf allerede nu kan begynde forberedelserne med landstræneren og team Danmark så vi igen kan få dansk succes og endnu en olympisk medalje.

Endnu engang kæmpe tillykke til det danske herrelandshold: “I er for vilde”

Oliver Witte, sportsredaktør på Byportalerne.

Foto: JTL