Har du krydderurter i din have, kan du lave mange spændende retter, og hvis dine krydderurter trives, kan du spare mange husholdningskroner i løbet af sommeren. Midtsjællands Planteskole på Fulbyvej kan vejlede dig i hvor krydderurterne skal plantes, og hvordan de skal passes. De har også gode råde til hvordan de kan spises, bl.a. denne den perfekte blanding til kryddersalt, det giver alt mad en lækker smag.

Du kan mixe og matche lige de smage du allerbedst kan lide.

Opskrift på kryddersalt
400 g groft havsalt eller flagesalt
5 stængler frisk basilikum
En håndfuld frisk oregano
En halv håndfuld estragon
1 fed hvidløg

• Skyl krydderurterne og fjern bladene fra stilkene.
• Kom krydderurter og salt i en blender og blend i mindst fem minutter.
• Bred dit kryddersalt ud på bagepapir på en bageplade.
• Tør det i ovnen på 60 grader i en halv time.
• Tag saltet ud af ovnen og lad det tørre videre på bagepladen i en halv times tid, før du fylder det på glas.

Foto: ABW