Hvis man har været forbi fortællebrønden på Sorøs Grønne Scene i løbet af de sidste måneder, så har man med sikkerhed nynnet med på sangen om de ti små tæer på tur, der blev skrevet og indspillet af bandet Glawolk, i forbindelse med ÆlleBælleMAJfortælle. Sangen er den musikalske udgave af billedbogen ’Ti små tæer på tur’ af Lotte Salling, der er skrevet til netop ÆlleBælleMAJfortælle. Nu inviterer Sorø Bibliotek & Bykontor børn mellem 0-3 år indenfor til en fortryllende koncert med Glawolk, hvor børnene selvfølgelig skal med de ti små tæer på tur.

Koncert for de 0 til 3-årige
Onsdag den 14. september kl. 9.30 går det løs på børnebiblioteket i Sorø, når Glawolk spiller op til dans. Glawolk har, udover musik til billedbogen ‘Ti små tæer for tur’ af Lotte Salling, sat musik til flere af Halfdan Rasmussens rim. Det hele og endnu mere kan børnene opleve til denne koncert. Der bliver leget og spillet med smittende lyst, med publikum og med musik og ord.

Børnene skal mærke, hvad musikken gør ved dem; de kommer med på tur i himlen og under havet, og møder en skygiraf og mandolinsardin. Glawolk spiller musik, der formidler glæde og kærlighed, fordybelse og ro, og musik, der giver børnene lyst til at danse og synge med.

En koncert er noget vi laver sammen
En koncert findes ikke uden et publikum, et rum og et band. Alt er lige vigtigt og vi skaber koncerten sammen. Bandet kommunikerer direkte og hjælper børnene med at få en god oplevelse: med at synge, danse eller ligge helt stille, så de mærker sig selv og musikken.

VestLÆSland
I VestLÆSland samarbejder bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred kommuner om en særlig læseindsats for de allermindste i årene 2021 til 2024.

Bibliotekerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland startede i 2021 et strategisk samarbejde om en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. Initiativet er finansieret af Kulturministeriet som gennem en fireårig periode sikrer, at de mindste børn og deres familier vil få et helt særligt tilbud fra bibliotekerne i regionen. Herfra udsprang ÆlleBælleMAJfortælle, der i år bød på et hav af spændende arrangementer for både store og små, samt fantastiske måder, hvorpå børn og deres voksne blev præsenteret for litteratur i alle former.

Koncerten er gratis, men kræver en billet. Billetter kan bookes på et af de lokale biblioteker eller på soroebib.dk, hvor I også kan læse meget mere.

Foto: Glawolk