Selvmord og skibskapring! Foredrag om Danmarks handel med Kina og Indien i 1700-tallet onsdag den 27. april kl. 19.00 på Sorø Bibliotek.

I anledning af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn gæster seniorforsker ved Rigsarkivet, Jørgen Mikkelsen, Sorø Bibliotek for at holde foredrag om et af Asiatisk Kompagnis handelstogter til Indien og Kina.

Det, der gør disse togter helt unikke er, at Asiatisk Kompagni var den eneste virksomhed, der havde lov til at handle med fx Indien og Kina. Dertil kommer, at Rigsarkivet ligger inde med protokoller fra langt de fleste af turene, hvilket er medvirkende til at give et rigtigt godt indblik i livet ombord. Togtet som Jørgen Mikkelsen kommer og fortæller om, vidner om en dramatisk tur både ”på broen” og i kabyssen, med dødstrusler, selvmord og retssager til følge!

Foredraget er henvendt til voksne, og man kan deltage uanset om man vant til at færdes på åbent hav eller er lidt af en landkrabbe. Det er gratis, men du skal tilmelde dig på soroebib.dk eller på et af de to biblioteker.

Forskningens Døgn
Forskningens døgn er en årlig tilbagevendende begivenhed, der i år forløber i dagene 22. til 29. april. Ideen bag er blandt andet at give forskere muligheden for at komme ud og fortælle om deres opdagelser. Og, ikke mindst, for alle os andre at få stillet vores nysgerrighed. I den anledning er der foredrag og forskningsformidling på højt plan og med vidt forskellige emner, overalt i landet, også på Sorø Bibliotek.