Af Michael Pihl og Lars Damgaard, Dansk Folkeparti Sorø

Danmark er allerede medlem af et udmærket forsvarssamarbejde i NATO og har ikke brug for en EU-hær til at forplumre sikkerhedsstrukturen i Europa.

”Der ikke er noget i forsvarsforbeholdet, der gør, at vi ikke kan føre den udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik, vi gerne vil – Tværtimod”, sådan udtalte udenrigsminister Jeppe Kofod så sent som i februar 2022. Forsvarsforbeholdet har ingen betydning for Danmarks territoriale sikkerhed, som siden 1949 og den kolde krig har været sikret gennem NATO og Danmarks stabile, sikre forsvarssamarbejde med bl.a. Amerika og England – det konkluderede en rapport fra Dansk Institut for Internationale Studier for nylig. Forsvarsforbeholdet har heller intet med Ukraine-krisen at gøre, men alligevel udnytter regeringen og de borgerlige partier nu denne krise til at få afskaffet det danske EU-forbehold på forsvarspolitikken ved en folkeafstemning onsdag d. 1. juni.

Først ville regeringen manipulere folkeafstemningsspørgsmålet til kun at spørge danskerne om Danmark skal ”deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar”, men i virkeligheden handler folkeafstemningen 1. juni om, hvorvidt vi vil sætte NATO-samarbejdet over styr til fordel for et usikkert og uansvarligt forsvarsprojekt i EU. Forsvarsforbeholdet sikrer en selvstændig dansk udenrigs, forsvars-og sikkerhedspolitik.

Folkeafstemningen handler om Danmarks sikkerhed og om, hvorvidt vi ønsker at bevare vores eneste garanti for fuld selvbestemmelse overfor EUs planer om centralisering, oprustning og omrejsende militærenheder.

EU-hæren er et uansvarligt projekt. EU-hæren er elitens projekt. Stem ja NATO og stem nej til EU-hæren. Og hvis du er i tvivl, så stem nej til EU-hæren.