Hvordan kan man leve et godt liv med en kronisk sygdom? Det og meget andet kan man eventuelt finde svaret på, på et af Sorø Sundhedscentrets kurser som henvender sig til borgere med eksempelvis type 2 diabetes, autoimmune gigtsygdomme eller rygsmerter. Man kan deltage, uanset hvor længe man har levet med sygdommen.

Jens er 55 år og tidligere deltager på et af kurserne. Til at starte med var han i tvivl om, om kurset var noget for ham, men efter en samtale med sundhedskonsulenten, valgte han alligevel at deltage.

Han fortæller om kurset:

”Jeg har fået mere tillid til kroppen efter det her forløb. Eksempelvis med motionsdelen – at man kan presse sig selv og finde ud af, at kroppen faktisk kan meget mere, end man tror. Jeg er ikke bange for noget mere. Og så er der naturligvis det sociale samvær med de andre på holdet som lever med de samme udfordringer. Det var rart at kunne sparre med nogen. Jeg har fået mere tillid til det hele samt flere værktøjer til at spise ordentligt, sove, og i bund og grund at passe bedre på mig selv”.

Naturen som inspirationskilde
Kurserne byder på både undervisning og træning. Indholdet vil bl.a. være inspiration og redskaber til at ændre vaner – noget som kan være en udfordring for de fleste. Samtidig er der mulighed for at møde ligesindede, som selv kender til udfordringerne ved at leve med en kronisk sygdom.

Ud over undervisning, byder kurset på træning 2 x ugentligt og et af målene med dette er at vise, at motion kan være mange ting. Fysioterapeut Mathias Andersen siger:

”Vi ved jo alle at motion er godt, men det kan være en udfordring for mange at få motionen ind som en fast del af hverdagen. Rigtig mange tænker, at motion skal foregå i et træningscenter eller ved at dyrke en sportsgren, og for nogles vedkommende, kan det være en barriere i sig selv. Naturen er et oplagt sted at starte og kan bruges på alle årstider. Derfor har vi flyttet dele af træningen ud i Sorøs smukke natur.”

Stadig ledige pladser
De næste hold starter i uge 38, og der er stadig ledige pladser. Det er gratis at deltage. Man kan kontakte egen læge for en henvisning – eller Sorø Sundhedscenter, hvis man vil høre mere om kurserne.

Praktisk info
Kurserne løber over 9 uger, hvor man typisk mødes to gange om ugen. I nogle uger er der dog også mulighed for at besøge nogle af foreningsholdene i kommunen, så man har mulighed for at prøve forskellige træningsformer.

Vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte Sorø Sundhedscenter på telefon 57 87 71 40 eller på mailen sundhedscenter@soroe.dk

 

Pressefoto