”I er kendetegnet som en årgang med godt humør, måske nogle gange lidt for godt humør…. I er nogle fantastiske dejlige unge mennesker at være sammen med, og I er en meget homogen årgang, som i årenes løb har udviklet sig både fagligt og menneskeligt,” sagde skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard onsdag den 22. juni ved dimissionen på Sorø Kunstmuseum for årets afgangselever.

Hun tilføjede, at ”ved afslutningen på jeres tid i grundskolen befinder I jer i en brydningstid i jeres liv. I er teenagere, og I oplever typisk, at det er den periode i jeres liv, hvor forældrene bliver vanskeligere og vanskeligere. Vi forældre har nok et andet perspektiv…

Selv om vi forældre kan være irriterende, så vil vi jer kun det bedste, og vi har uden tvivl mange års erfaringer med i bagagen, så brug os lige der hvor det giver mening for jer, og vid, at uanset hvad I end har lavet, så elsker vi jer for dem I er.”

Efter Nannas tale blev der overrakt eksamensbeviser til eleverne. Der blev overrakt solskinslegater til Sofia Berner Stilborg, Tea Martine Tousgaard Bertelsen og Marie Kupiec Olsen. Mads Erik Damborg fik desuden et legat for sin indsats som elevrådsformand i årets løb.

Lærerne viste en video, der til stor moro for forsamlingen skildrede stemningen og dagligdagen i de tre klasser.

Herefter gik alle tilbage til skolen, hvor der blev serveret drinks og snacks. Eleverne blev officielt fotograferet og sluttede af med at danse Les Lanciers, mens forældrene havde travlt med at forevige begivenheden på deres mobiltelefoner.

Foto: Sorø Privatskole