Røgfrie unge, klimahandling, seniorer i samvær. Nybyggede boliger, skole-virksomheds-samarbejde, Sorøs elev- og lærlingenetværk, børnekultur. Og så alt det andet.

Over de seneste fire år har Vision 2022 affødt en lang stribe værdifulde initiativer, som er gode skridt på vejen til at gøre visionens pejlemærker til virkelighed. Nu tager vi med Vision 2026: Sammen om det aktive og bæredygtige liv hul på de næste fire år, meddeler Sorø Kommune.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

”Med alt det, vi helt konkret har set ske på baggrund af visionerne fra 2022, kan jeg kun sige, at jeg er stolt på hele kommunens vegne, og jeg ser i den grad frem til, at Vision 2026 over de kommende fire år bliver omsat til værdifulde tiltag til gavn og glæde for os alle i Sorø Kommune.”

For at sikre kontinuitet ligger Vision 2026 i forlængelse af Vision 2022. Sorø Kommune fortsætter derfor med at integrere FN’s Verdensmål i de kommunale aktiviteter. For at give indsatsen for klima og biodiversitet særskilt opmærksomhed har de to emner som noget nyt fået deres eget tema.

De fire hovedtemaer er dermed:
• Sammen om det gode hverdagsliv
• Sammen om levende og bæredygtige lokalsamfund
• Sammen om det gode erhvervsklima
• Sammen om styrket klimaindsats og biodiversitet.

I høringsperioden håber vi at modtage mange gode bud på, hvordan vi over den kommende række år helt konkret får visionerne ud at leve.

Høringsperioden strækker sig fra den 27. september og til den 2. december.

Som borger, erhvervsdrivende eller medarbejder i Sorø Kommune har man under hele høringsperioden mulighed for at komme med bidrag til en løbende visionsdebat på SorøDialog (www.soroedialog.dk).

Derudover er Sorø Kommune vært for et på én gang fysisk og digitalt borgermøde i Dianalund den 27. oktober, hvor vi vil lægge op til debat og dialog om, hvordan vi får Vision 2026 omsat til handling.

Foto: ABW