Det er sommer og tiden nærmer sig til den årlige Sorø Internationale Musikfestival, der gennem en række koncerter hylder den klassiske musik og dens kunstnere og formidler musikken til et bredt publikum. 

Åbningskoncerten finder sted den 5. juli kl. 19, hvor man kan opleve Halvcirkel i Sorø Klosterkirke. Halvcirkel er en strygekvartet, som på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet, og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst, der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse.

Til koncerten i klosterkirken spiller Halvcirkel et blandet program af egne kompositioner, Caroline Shaw, Terry Riley og Philip Glass. Halvcirkel består af Mika Persdotter, Pernille Kristiansen, Bettina Marie Ezaki og Nicole Hogstrand.

Sorø Internationale Musikfestival blev startet af Knud Vad, organist i Sorø Klosterkirke, i 1969, og i dag er det organist Merethe Køhl Hansen, som er kunstnerisk leder.  

Billetter til alle sommerens 11 koncerter er sat til salg. Se den enkelte koncert på festivalens hjemmeside:
https://soroemusik.dk/

Der er fri entré for børn og unge under 18 år til klosterkirkens koncerter.

Bestil billetter til åbningskoncerten her:
https://soroemusik.dk/koncert/halvcirkel-aabningskoncert/

Halvcirkel – pressefoto