Sorø fylder måske ikke meget på hverken verdenskortet eller danmarkskortet, men ikke desto mindre er Sorø og omegn hjem for en stribe gode idéer, imponerende projekter og store præstationer. Disse bedrifter fortjener lidt opmærksomhed, hvilket er, hvad de vil modtage i det følgende. Sorø er nemlig på trods af sin lille størrelse hjem for både UC Absalon og er rig på kultur, kunst, god mad og gæstfrie lokale.

Succesrigt projekt i Sorø kommune modtager Kulturpris
Gamle veteranbiler kan bare noget helt særligt. På mange måder bringer de os en tur tilbage i tiden, mens de som oftest også har udseendet med sig. Især hvis de har modtaget kærlig opmærksomhed gennem årene. Det gør dem blot desto mere attraktive. Vi er åbenbart mange, der deler passionen for veteranbiler. I hvert fald er der er et projekt, der er blevet hyldet fra alle sider og som netop omhandler de klassiske veteraner. Dette projekt udfolder sig hver onsdag i sommerhalvåret, hvor alle gamle køretøjer inviteres til at møde op i Stenlille. Projektet og begivenhed er sådan en succes, at det har modtaget Kulturprisen fra Kultur og Fritidsudvalget i Sorø i kommune. Hovederne bag det succesfulde projekt fortjener uden tvivl en cadeau.

Sorø er fødested for en tidligere danmarksmester
Det er langt fra kun kulturpriser, at folk fra Sorø omegn formår at hive hjem. For en del år siden kunne Sorø bryste sig af at være hjem for danmarksmesteren i poker. En ung Rasmus Agerskov Larsen formåede dengang at dyste sig til en prestigefyldt titel og en betydelig sum penge, da han vandt DM i poker. I dag spiller Rasmus Agerskov Larsen fortsat poker på et professionelt plan, hvoraf han blandt andet har deltaget i nogle af de helt store internationale turneringer, såsom PokerStars Championship Barcelona i 2017. Desuden har Rasmus Agerskov Larsen formået at spille sig til store beløb, hvoraf han i DM i poker hev mere end en halv million kroner hjem i forbindelse med sin deltagelse og præstationer i turneringen. Altså må det konkluderes, at Sorø i høj grad har opfostret nogle skarpe hjerner, der gør sig godt både herhjemme og i udlandet.

Frivilligpris givet til en ægte ildsjæl fra Sorø
Frivillige kræfter kombineret med gode projekter har evne til at skabe positive forandringer i samfundet. Det er ikke mange år siden, at vi så kulminationen af dette. I 2019 modtog Anna Grete Refsgaard Jørgensen den individuelle frivilligpris fra Sorø kommune for hendes engagement og gåpåmod i et projekt vedrørende demente og pårørende. Ni personer var indstillet til den fine pris, men det var Anne Grete Refsgaard Jørgensen, som i sidste ende løb af med prisen. Især blev prismodtageren belønnet for sit arbejde med at arrangere udflugter og ture for personer med demens. Sådan ture kan gøre alverden til forskel, og derfor er der kun tilbage at sige: godt gået! Det er fortjent.

Pensionist spiller sig til de helt store millioner
At det er mere held end forstand, er der måske nok nogle, der vil mene. Ikke desto mindre lykkedes det en pensioneret mand fra Sorø at hive den helt store gevinst hjem i Eurojackpot for blot få måneder siden. Den lykkebringende lottokupon blev købt i SuperBrugsen i Dianalund og førte til intet mindre end en gevinst på 69 millioner danske kroner. Hold da op, kan der vist kun tilføjes til den bedrift. Den heldige vinder fortæller, at han tidligere plejede at spille Lotto, men besluttede sig for at give Eurojackpot et skud. Den dag i dag er millionæren fra Sorø nok glad for, at han traf den beslutning. Pengene ser ud til at skal gå til et nyt sommerhus og en ny bil. Derudover vil der blive sat fokus på børn og børnebørn, når pengene spenderes fremadrettet.

Gode idéer, prisbelønnede projekter, store titler og imponerende præstationer. Sorø byder skam ikke bare på lidt, men meget at prale af. Og det i sig selv fortjener lidt særlig opmærksomhed. En stor cadeau skal lyde herfra til talenterne og bedrifterne. Det bliver spændende at se, hvilke store talenter og bedrifter fremtiden vil byde på for personer fra Sorø og omegn.