Sorø Amatørorkester, som er en del af LOF Sorø og ledes af Malene Thastum, er kommet rigtig godt i gang efter nogle udfordrende coronanedluknings-år. Der er nu 12 medlemmer i alle aldre, og de har gennem hele foråret øvet flittigt på musik af den svenske 1700-tals-komponist Per Brant, franske folkemelodier fra 1600-tallet og en orkesterversion af Visa från Yttanmyra, som jazzpianisten Lars Jansson gjorde kendt i 70’erne.

Mandag d. 6.6. kl. 17.30 i Borgerskolens multisal kan man høre orkestret til en uformel afslutningskoncert, hvor der også er mulighed for at hilse på musikere og dirigent over et glas vin eller vand. Orkestret er åbent for nye medlemmer: strygere af alle slags, samt fløjte og klarinet, obo og fagot.

For første gang deltager Sorø Amatørorkester i det årligt tilbagevendende arrangement Maratonsang, som finder sted lørdag d. 11.6. på Sorøs Grønne Scene. Orkestret er sangværter og akkompagnatører kl. 10-10.50, hvor der synges kendte og mindre kendte sange fra afsnittene Tro og Liv i den nye Højskolesangbog.

Pressefoto